Τελευταίες Ειδήσεις

Xαλάρωση μέτρων: Όλα όσα αλλάζουν σε διασκέδαση, γήπεδα, τηλεργασία - Τι ισχύει για τις σχολικές εκδρομές


Σε εφαρμογή τίθενται οι νέες αποφάσεις που αφορούν σε χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, και αφορούν σε χαλάρωση των μέτρων στα γήπεδα, τη διασκέδαση, τις σχολικές εκδρομές και την τηλεργασία.


Τι αλλάζει σε διασκέδαση, γήπεδα, τηλεργασία


-Άρση της απαγόρευσης ορθίων στον κλάδο της διασκέδασης


-Επαναφορά των σχολικών εκδρομών


-Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%


-Εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20% 


Η επίσημη ανακοίνωση:


«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.


Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα.


Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.


Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».


Με rapid test 48 ωρών οι σχολικές εκδρομές- Τι αλλάζει από 1η Μαρτίου


Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για τη χαλάρωση των μέτρων, οι μονοήμερες εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, θα μπορούν να διεξάγονται κανονικά, ενώ από την 1η Μαρτίου θα επιτρέπονται και οι εκδρομές για τις οποίες απαιτείται διανυκτέρευση.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείο Υγείας:


«Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνέχεια σύσκεψης της Υπουργού Νίκης Κεραμέως με την Επιτροπή των Ειδικών με θέμα τις σχολικές εκδρομές, ανακοίνωσε:


Επιτρέπεται εκ νέου, από την ημερομηνία έκδοσης της οικείας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η διεξαγωγή ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων που ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας.


Από την 1η Μαρτίου θα δύναται να λάβει χώρα οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη περιλαμβάνει και διανυκτέρευση. Οι εκδρομείς που θα συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές, συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, εμβολιασμένοι ή μη, θα πραγματοποιούν ράπιντ τεστ 48 ώρες προ της αναχώρησης, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self / rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.


Κατά τις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.