Τελευταίες Ειδήσεις

O Zελένσκι είπε «ναι» στις διαπραγματεύσεις: «Θα καθήσουμε στο τραπέζι με τη Ρωσία»


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Λευκορωσία, η Ουκρανία συμφώνησε να παρευρεθεί στις διαπραγματεύσεις στο Γόμελ, όπως μετέδωσαν τόσο το RT όσο και το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti. 


Την είδηση επιβεβαίωσε o Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω social media. 


«Συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Pripyat».




«Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός ότι την ώρα της αποχώρησης, των διαπραγματεύσεων και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, όλα τα αεροπλάνα, ελικόπτερα και πύραυλοι που τοποθετήθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτησή του. 



Τηλεφωνική επικοινωνία Ζελέσνκι - Λουκασένκο


Νωρίτερα, ο πρόεδρος Ζελένσκι έκανε γνωστό πως μίλησε με τον ηγέτη της Λευκορωσίας Λουκασένκο.


Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε σε μήνυμά του στο δίκτυο Telegram, ότι μίλησε με τον ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, αφότου το Κίεβο απέρριψε τη διεξαγωγή συνομιλιών στο Μινσκ, κατηγορώντας το ότι επιτρέπει σε ρωσικά στρατεύματα να περνούν από την επικράτειά του.


Τελεσίγραφο Μόσχας σε Κίεβο: «Θα σας περιμένουμε ως τις 15:00 για διαπραγματεύσεις»


Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, η Ρωσία έδωσε περιθώριο έως και τις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδος) προκειμένου να απαντήσει η Ουκρανία στην πρόταση για συνομιλίες στο Γόμελ της Λευκορωσίας.


Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπίας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα περιμένουν μέχρι τις 15:00 (τοπική ώρα) για επιβεβαίωση από την Ουκρανία ώστε να συντονίσουν τη συνάντηση στο Γόμελ της Λευκορωσίας.


«Προτείνουμε ήρεμα το εξής: Μέχρι τις 15:00 συνεχίζουμε να είμαστε εδώ και περιμένουμε την απάντηση της ουκρανικής πλευράς. Μόλις λάβουμε την επιβεβαίωση, τότε άμεσα θα συναντήσουμε τους ομολόγους μας για διαπραγματεύσεις. Είμαστε υπέρ της ειρήνης. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, όλη η ευθύνη για το αιματοκύλισμα θα οφείλεται στην ουκρανική πλευρά. Αλλά είμαστε εδώ μέχρι τις 15:00 περιμένοντας απάντηση», είπε χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε το Ria Novosti. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.