Τελευταίες Ειδήσεις

Σχόλιο της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ για την συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με αντιπροσωπεία αγροτών.


Ο
ΣΥΡΙΖΑ είναι δεσμευμένος στην πολιτική της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων

που δημιουργούν τα προβλήματα των αγροτών

Οι βιοπαλαιστές αγρότες δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από επίδοξους "σωτήρες", έξω από τους  συλλογικούς αγώνες .

 

Και μόνο το μέρος που διάλεξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας για να συναντηθεί με αντιπροσωπεία αγροτών προσφέρεται για να βγάλουν συμπεράσματα οι αγρότες που βρίσκονται εδώ και δύο εβδομάδες στα μπλόκα, δίνοντας μάχη την επιβίωση τους.  Χωρίς τρακτέρ,  να του χαλάνε τις φωτογραφίες, δίνοντας εξετάσεις εκεί που πρέπει και  σηματοδοτώντας  ταυτόχρονα την άρνηση του  να στηρίξει τις μορφές πάλης  που αποφασίζουν συλλογικά οι αγρότες και  «ενοχλούν»  αυτούς που εκμεταλλεύονται το μόχθο τους.  Άλλωστε, οι αγρότες έχουν αρκετές δικαστικές διώξεις ακόμα και καρούμπαλα από τα γκλομπ των ΜΑΤ, για τα μπλόκα που έστηναν επί κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τις αντικυβερνητικές κορώνες και τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα για τα δήθεν μέτρα ανακούφισης, οι αγρότες γνωρίζουν καλά, πως τα προβλήματα τους είναι αποτέλεσμα της  πολιτικής που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, την στρατηγική συνολικά της ΕΕ. Σε αυτή την πολιτική είναι δεσμευμένος με θέσεις και με έργα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλωστε ποιος δεν θυμάται  πως το κόστος παραγωγής πήγε στα ύψη , όταν καταργήθηκε η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο των αγροτών, (με το 3ο μνημόνιο, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), την ώρα που η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνέχιζε να μπουκώνει το κεφάλαιο με απαλλαγές δισεκατομμυρίων;

Όλοι γνωρίζουν ότι οι μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα και η ακρίβεια οφείλονται στο μπούκωμα των επιχειρηματικών ομίλων της «πράσινης ανάπτυξης» με δεκάδες δις. Ευρώ και στην πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας, με την οποία συμφωνεί.

Οι αγρότες θυμούνται τις συχνές καταστροφές στην παραγωγή τους, αφού  ούτε με τη δική του κυβέρνηση, ούτε με τη σημερινή της ΝΔ προχώρησαν τα έργα προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα (αντιπαγετικά, αντιχαλαζικά, αντιπλημμυρικά), αφού αυτά θεωρούνται "μη επιλέξιμα" από την ΕΕ 

 Επιπλέον, ο σημερινός κανονισμός του ΕΛΓΑ, που  δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών,  υπάρχει από το 2011 και διατηρείται μέχρι σήμερα με όποιον πέρασε από το κυβερνητικό τιμόνι.  

Οι αγρότες έχουν και σήμερα να λένε για τη σύνταξη - πείνας των 94 ευρώ, συν το ανταποδοτικό ποσό από τις εισφορές δεκάδων χρόνων, που καταδικάζει την πλειοψηφία όσων βγαίνουν στη σύνταξη να ζήσουν με περίπου 340 ευρώ το μήνα.

Δίπλα σ' αυτά, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  «πάγωσε» η  μερική εκτροπή του Αχελώου, που θα μπορούσε να δώσει μια ανάσα στους παραγωγούς.

Γνωρίζουν όμως και στελέχη του που γυρνάνε στην περιοχή και λένε στους αγρότες οτι τα αιτήματα τους είναι ανεδαφικά.

Αλλά και πρόσφατα, στο κοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε - κάνοντας την πάπια - τις τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση των αγροτών!  Γιατί αυτά τα μέτρα δεν "χωράνε" στη πολιτική στήριξης των μονοπωλίων.

Σήμερα, έχει συγκεντρωθεί σημαντική πείρα στους βιοπαλαιστές της υπαίθρου και στην περιοχή μας. Πρέπει και μπορούνε να την αξιολογήσουν σωστά, να την κουβεντιάσουν συλλογικά μέσα από τα μαζικά όργανα του κινήματός τους, μέσα στους Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από επίδοξους "σωτήρες", έξω από τους  συλλογικούς αγώνες .

 Η μαχητική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η συμμαχία τους με τους εργαζομένους και τους βιοπαλαιστές της πόλης είναι το όπλο τους για να καταφέρουν να ζήσουν καλύτερα. 

Αυτός είναι ο δρόμος που δίνει διέξοδο, και όχι οι λογικές της αναμονής και των "λύσεων από τα πάνω", μέσα από κυβερνητικές εναλλαγές. Το μέλλον είναι στην κατεύθυνση της σύγκρουσης με  την πολιτική στηριξης των επιχειρηματικών ομίλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ,  είναι η προοπτική της πάλης για την  ανατροπή του κοινωνικού και οικονομικού συστήματος που δεν επιτρέπει τους αγρότες αλλά και τους εργαζόμενους να απολαμβάνουν τον κόπο της δουλειάς τους.   

Για τους σημερινούς και αυριανούς αγώνες καλούμε τους αγρότες σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.