Τελευταίες Ειδήσεις

Ξεκινά η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αγιάς με έργο προϋπολογισμού 3,3 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας



Νέα πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομο, χώρους πρασίνου και επιπλέον χώρους στάθμευσης  κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο  παραλιακό μέτωπο του Δήμου  Αγιάς. Ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε σήμερα, μαζί με το  Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα  τη σύμβαση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 3,3 εκατομμυρίων ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Με την ολοκλήρωση του έργου, αποδίδεται μια ενιαία, αναβαθμισμένη, αισθητικά σύγχρονη παράκτια ζώνη και ένα φιλικότερο περιβάλλον για την ενίσχυση  δραστηριοτήτων με σκοπό την προσέλκυση κοινού και την αύξηση της τουριστικής κίνησης  στην περιοχή.

 

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

 Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση ενός μεγάλου έργου για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αγιάς. Είναι ένα δύσκολο τεχνικά, χρήσιμο έργο  που αλλάζει την αρχιτεκτονική  τοπίου στην περιοχή. Ένα έργο προϋπολογισμού 3,3 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτείται από τον Περιφέρεια Θεσσαλίας και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς και τον Δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα. Γίνεται πλήρης ανάπλαση της παραλιακής περιοχής σε Βελίκα,  Σωτηρίτσα  και Αγιόκαμπο με ποδηλατόδρομους, ανάπλαση πεζοδρομίων, λιθορριπές σε σημεία όπου υπήρχαν προβλήματα για να μην έχουμε διαβρώσεις και αγωγούς ομβρίων. Αλλάζουμε την εικόνα στα παράλια  της Αγιάς με έργα προϋπολογισμού 31 εκατομμυρίων ευρώ: Ασφαλτοστρώσαμε το σύνολο του παραλιακού μετώπου σε μήκος 13 χιλιομέτρων και  δρόμους μέσα στους οικισμούς, κατασκευάσαμε τρεις  γέφυρες  για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων στην περιοχή, λύσαμε το αποχετευτικό πρόβλημα με το μεγάλο έργο του δικτύου ακαθάρτων και τον Βιολογικό Καθαρισμό, αλλά και  την ύδρευση, όπου υπήρχε πρόβλημα. Πρόκειται για έργα ουσίας που σε συνεργασία και συνέργεια με τον Δήμο αλλάζουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής για κατοίκους και παραθεριστές. Έργα για τον άνθρωπο και για την ανάπτυξη των παραλίων μας».

 

Αντώνης Γκουντάρας, Δήμαρχος Αγιάς:

Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για την άψογη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια. Χωρίς τη συνδρομή της Περιφέρειας  είναι σίγουρο ότι  δεν θα μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά τα έργα. Καταφέραμε να αλλάξουμε την εικόνα της περιοχής και αυτό οφείλεται στην πολύ καλή συνεργασία που έχουμε. Υπάρχουν μεγάλες δυνάμεις στον χώρο της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης αρκεί να βρούμε τον τρόπο να έρθουμε κοντά και να τις ενεργοποιήσουμε. Με την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις,  όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, στα θέματα της αποχέτευσης και του Βιολογικού Καθαρισμού, στο θέμα της  ύδρευσης γιατί τουρισμός χωρίς ύδρευση δεν  μπορεί να αναπτυχθεί,  στα θέματα της οδοποιίας  με την ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση του κεντρικού   παραλιακού άξονα και του παράλληλου προς τον παραλιακό δρόμου. Είναι έργα  πολύ σημαντικά για την καθημερινή μετακίνηση των  ανθρώπων με ασφάλεια  και αποτελούν επένδυση στο μέλλον. Ένα τέτοιο έργο είναι και αυτό που  υπογράψαμε σήμερα, που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να κινούνται με ασφάλεια,  πεζή και  με ποδήλατο στα 13 χιλιόμετρα της παραλιακής ανάπλασης. Παράλληλα ενισχύουμε με  λιθορριπές τα σημεία που έδειξαν ότι έχουν πρόβλημα μετά την τελευταία κακοκαιρία. Συνεχίζουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε μαζί με τον Κώστα Αγοραστό και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Επόμενος μεγάλος στόχος είναι το οδικό κύκλωμα Κισσάβου. Η Περιφέρεια εργάζεται πυρετωδώς για αυτό το θέμα και στο επόμενο διάστημα  εκτιμώ ότι θα έχουμε και εκεί εξελίξεις. Με την παρέμβαση της Περιφέρειας έχουν αλλάξει προς το καλύτερο τα πράγματα  συνολικά στον Δήμο Αγιάς και όχι μόνο στα παράλια. Αν  δούμε  τα έργα που έχει κάνει η Περιφέρεια στα ορεινά χωριά και στην πόλη της Αγιάς, σίγουρα μιλάμε  για μια άλλη εικόνα. Θυμίζω  τη νέα  είσοδο της Αγιάς,  που από ένα λασπωμένο και σκοτεινό δρόμο  μετατράπηκε σε μια  είσοδο- στολίδι. Ευχαριστώ  και πάλι τον  Περιφερειάρχη, το Περιφερειακό Συμβούλιο και τις τεχνικές υπηρεσίες. Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και έτσι συνεχίζουμε».

 

Η ανάπλαση της  παραλιακής οδού των οικισμών Βελίκας, Κ. Σωτηρίτσας και Αγιοκάμπου περιλαμβάνει τις παρακάτω επί μέρους εργασίες:

α) Κατασκευή πεζοδρομίου σε επαφή και παράπλευρα της παραλιακής οδού.

β) Κατασκευή ποδηλατόδρομου παράπλευρα του νέου πεζοδρομίου

γ) Διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης κατά μήκος της παραλίας

δ) Κατασκευή υπόγειου αγωγού για την άρδευση των επιφανειών πρασίνου στην

παραλιακή ζώνη.

ε) Κατασκευή αγωγού ομβρίων

ζ) Λιθορριπές σε σημεία που διαβρώθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.