Τελευταίες Ειδήσεις

Οι σεισμόπληκτοι των κοντέινερ στο Δαμάσι τίμησαν τον Θανάση Παιδή – Στιγμές γεμάτες συγκίνηση


Στιγμές με ισχυρά συναισθήματα εκτυλίχθησαν κατά τον πρώτο πανηγυρικό εορτασμό της νεότευκτης εκκλησίας του Αγίου Τρύφωνα στον οικισμό των σεισμόπληκτων, στο Δαμάσι.

Σε αυτήν τη σημαντική ημέρα - η οποία συμπίπτει και με την συμπλήρωση 11 μηνών από τα καταστροφικά χτυπήματα του Εγκέλαδου - οι κάτοικοι που ζουν στα κοντέινερ επέλεξαν να τιμήσουν τον δικό τους άνθρωπο, ο οποίος τους συμπαραστάθηκε ενεργά από την πρώτη στιγμή και μέχρι σήμερα, τον Θανάση Παιδή.

Είναι ενδεικτικό πως οι συμπολίτες - που ακόμη βιώνουν στην καθημερινότητά τους όσα άφησε το μεγάλο πλήγμα του σεισμού - ένιωσαν την ανάγκη να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στον Θανάση Παιδή για όσα έχει προσφέρει σε όλους μαζί, όπως και στον κάθε έναν ξεχωριστά, από την 3η Μαρτίου 2021 καθώς βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στο σεισμόπληκτο Δαμάσι.

Από τα χέρια του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γιώργου Τσανάκα ο Θανάσης Παιδής έλαβε τιμητική πλακέτα, το κλειδί του χωριού, όπως και ένα συμβολικό δώρο ανταπόδοσης για την έμπρακτη βοήθεια την οποία ο περιφερειακός σύμβουλος δίνει συνεχώς.

«Θέλουμε να τιμήσουμε έναν σημαντικό άνθρωπο, ο οποίος βρίσκεται καθημερινά μαζί μας, δίπλα μας. Δίνει λύση στα προβλήματά μας και αυτός δεν είναι άλλος από τον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Παιδή» τόνισε ο κ. Τσανάκας. Τότε ο Μητροπολίτης Ελασσώνος  Χαρίτων απευθυνόμενος στον Θανάση Παιδή αναφώνησε «Άξιος» με τους παριστάμενους να χειροκροτούν θερμά.

Στιγμές γεμάτες συγκίνηση για τον περιφερειακό σύμβουλο, ο οποίος κατά το ήμισυ έλκει την καταγωγή από το Δαμάσι, να λαμβάνει ίσως μια από τις μεγαλύτερες τιμές στην πορεία που έχει καταγράψει έως τώρα στα Κοινά.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Θανάσης Παιδής αρχικά αναφέρθηκε στον Μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτωνα, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του καθώς «όλο αυτό το διάστημα αποτέλεσε για εμάς παράδειγμα ανθρωπιάς  και αλληλεγγύης. Σεβασμιώτατε μέσα από την καρδιά μου θέλω να πω ότι στο πρόσωπό σας όλοι βλέπαμε έναν πατέρα, έναν αδελφό που ανά πάσα στιγμή μπορούσαμε να βρούμε στήριγμα. Άξιος λοιπόν και εσείς… Ένα μεγάλο “ευχαριστώ“ μέσα από την καρδιά μου και μέσα από τις καρδιές όλων των χωριανών για αυτά που έχετε προσφέρει…».

Στη συνέχεια  ο Θανάσης Παιδής εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, όπως και προς τα στελέχη του Δήμου Τυρνάβου, για την συνεργασία που αναπτύχθηκε όλο αυτό το διάστημα και πρόσθεσε τα εξής: «Προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε προβλήματα και συλλογικά του χωριού και ατομικά του καθενός. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Να ξέρετε ότι σ’ αυτόν το δρόμο, σ’ αυτά τα προβλήματα που θα προκύψουν, σε όλες τις δυσκολίες που θα έχουμε εγώ θα είμαι συνεχώς δίπλα σας. Μαζί θα προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις. Μαζί θα προσπαθούμε να ξεπερνάμε τα προβλήματα…».

Κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής, βαθειά συγκινημένος, αποκάλυψε τους δύο λόγους που ήταν, είναι και θα είναι πάντα κοντά στους κατοίκους του Δαμασίου: «Πρώτα απ’ όλα γιατί το τελευταίο διάστημα με όλους σας έχει αναπτυχθεί μια σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης. Δεύτερον, γιατί πιστεύω ότι κάθε φορά που βοηθάω έναν Δαμασιώτη η μητέρα μου – στην οποία και αφιερώνω αυτή τη βράβευση  – μας βλέπει από ψηλά και χαμογελάει».

Αυτή η αναφορά του Θανάση Παιδή στη μητέρα του Ιωάννα Καραγιάννη-Παιδή, η οποία είχε μεγαλώσει στο Δαμάσι, προκάλεσε ρίγη μεταξύ των συμπολιτών που την θυμούνται με αγάπη…








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.