Τελευταίες Ειδήσεις

Τα άγνωστα μονοπάτια των Μετεώρων


Μία ξεχωριστή δράση της Ο.Λ.Κ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, που θα μείνει στη μνήμη αυτών που συμμετείχαν σαν μία ξεχωριστή εμπειρία!

Είκοσι τέσσερα άτομα περπάτησαν και σκαρφάλωσαν μέσα σε ένα μονοπάτι που το γνωρίζουν ελάχιστοι.

Με την βοήθεια των αναρριχητών της Λέσχης οι οποίοι έδεσαν σχοινιά όπου χρειάστηκε και την πολύτιμη εμπειρία τους, που μας έδωσε την ασφάλεια που χρειαζόμασταν, κατορθώσαμε να περάσουμε ένα δύσκολο μονοπάτι και να νιώσουμε υπερήφανοι για το κατόρθωμά μας!

Το ξεκίνημα έγινε και πάλι από τον χώρο στάθμευσης του Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά, από την δυτική πλευρά του, κάτω και πέριξ βράχου που βρίσκεται το μοναστήρι του Προδρόμου.

Η ανάβαση είχε ένταση και φοβερό ενδιαφέρον λόγω της δυσκολίας, αλλά και του υπέροχου τοπίου!
Η φύση μας αποζημίωσε με τις ομορφιές της. Λουλούδια -ανεμώνες, κούκοι και ανθισμένες αμυγδαλιές προάγγελοι της Άνοιξης μας δημιούργησαν αίσθημα ευεξίας, χαράς και προσμονής για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου!

Το απαιτητικό κομμάτι διήρκησε περίπου μία ώρα. Το υπόλοιπο μικρότερο σε ένταση αλλά ενδιαφέρον ήταν από την πίσω πλευρά των βράχων, όπου σχεδόν κάθε βράχος έχει πάρει το όνομά του από το σχήμα που του έδωσε η φύση, Πετρομανίταρι - Καμπάνα- Πύργος γερακιού – Δισκοπότηρο κ.α.

Η επιστροφή μετά από τρεις ώρες περίπου συνολικής πορείας μας άφησε όλους ικανοποιημένους και με προσμονή για την επόμενη ...

Πάντα Ψηλά,

Για την ΟΛΚ

Ε.Ν.










Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.