Τελευταίες Ειδήσεις

“ Με τρακτέρ απ' το χωριό για την πόλη μια και δυο...” Κλιμακώνουμε την μάχη!


ΤΕΤΑΡΤΗ  23  ΦΛΕΒΑΡΗ  

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΕΗ

Συνάντηση - Προσυγκέντρωση   10:30πμ

στα σχολεία της Μπάρας -τέρμα Κονδύλη

& από εκεί μηχανοκίνητη πορεία στη ΔΕΗ

Αγωνιστικό Κάλεσμα

   προς τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού Τρικάλων

 

Για Κλιμάκωση του Αγώνα !

Για Μέτρα Προστασίας του Αγροτικού Εισοδήματος Τώρα!

 Με μείωση του Κόστους Παραγωγής & Κατώτερες Εγγυημένες Τιμές

 

Αγωνιστικό Κάλεσμα

   προς τον εργαζόμενο λαό των Τρικάλων, τη νεολαία τους συνταξιούχους

 

 

 

Για έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση

στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά μας !

Εδώ και είκοσι  μέρες βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα με κάθε μορφή . Με τα πόδια , με τα αγροτικά οχήματα , με τρακτέρ , σε διαμαρτυρίες , πορείες , άνοιγμα διοδίων , αποκλεισμούς κόμβων , στα μπλόκα  του αγώνα με κέντρο το μπλόκο της Νίκαιας.

Όλος ο αγροτόκοσμος από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα είναι στους δρόμους του αγώνα ,έχοντας στήσει 35 μπλόκα , έχοντας καταφέρει να συντονιστεί ενιαία με πανελλαδική συνάντηση των μπλόκων που έγινε στη Νίκαια πριν μια βδομάδα. Είναι η  συνέχεια κοινών αγώνων τα τελευταία χρόνια μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων  , αλλά και της κοινής απόφασης της πανελλαδικής σύσκεψης του περασμένου Δεκέμβρη για πραγματοποίηση μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων τέλη Γενάρη & Φλεβάρη.

            Κάτω από την πίεση των μπλόκων και της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων των τελευταίων ημερών σε πανελλαδικό συντονισμό, αναδείχτηκαν τα προβλήματα μας σε όλο το λαό ,δεχτήκαμε τη συμπαράσταση πλήθους φορέων και ανθρώπων του μόχθου ,  κόντρα στον αποκλεισμό που έχουν επιβάλλει τα μεγάλα συγκροτήματα των μέσων ενημέρωσης, κόντρα στην αστυνομοκρατία αλλά και τους διάφορους ελιγμούς της κυβέρνησης. Άλλωστε οι αγρότες γνωρίζουμε  καλά πως ακόμα και τα ψίχουλα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, παρόλο που δεν προσφέρουν ουσιαστική ανακούφιση από τα οξυμένα προβλήματα, από την άλλη, φανερώνουν την πίεση που μπορούν να ασκήσουν οι αγώνες.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να υπεκφεύγει να ορίσει συνάντηση μαζί μας. Αυτό μας αναγκάζει να αυξήσουμε κι άλλο την αγωνιστική πίεση, ώστε να την εξαναγκάσουμε ν’ αλλάξει «ντορό».  

Δεν έχουμε άλλη επιλογή ,γιατί  η κατάσταση δεν πάει άλλο. Οι αυξήσεις φωτιά σε αγροτικά μέσα και εφόδια σε πετρέλαιο και ρεύμα αγροτικό και οικιακό εκτινάζουν το κόστος παραγωγής στα ύψη Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν θα μπορούμε να παράγουμε.

  *  Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές , κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα, αγροεφόδια ,ζωοτροφές και δραστική μείωση στις τιμές τους

   * Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής Κατώτατες εγγυημένες τιμές και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

 * Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά κ.α.),

 * Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις πιθανές αιτίες καταστροφής και νόσους, χωρίς καθυστερήσεις.

*Αμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία. Στελέχωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας στην ύπαιθρο με το απαιτούμενο προσωπικό.

Πρόκειται για συγκεκριμένα αιτήματα, ζωτικής σημασίας για τον αγροτικό κόσμο και δίκαια, που απαιτούμε να ικανοποιηθούν άμεσα, γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τα χωράφια μας και να εκτρέφουμε τα ζώα μας.

            Για αυτούς και μια σειρά άλλους λόγους

                                                 την Τετάρτη  23 Φλεβάρη 

καλούμε τους αγρότες & κτηνοτρόφους ου νομού να συμμετέχουν μαζικά

στην κινητοποίηση στη ΔΕΗ  

με τα αγροτικά τους μηχανήματα και αυτοκίνητα.

Συνάντηση - Προσυγκέντρωση   10:30πμ

στα σχολεία της Μπάρας -τέρμα Κονδύλη

& από εκεί μηχανοκίνητη πορεία στη ΔΕΗ

 

Καλούμε τους εργαζόμενους,  αυτοαπασχολούμενους  της πόλης, νέους των σπουδών και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς  φορείς  της περιοχής να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και συμπαράσταση  στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά μας

            ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – Οι βιοπαλαιστές αγρότες-κτηνοτρόφοι , οι άνθρωποι του μόσχου στις πόλεις και την ύπαιθρο για να δώσουμε στον κοινό αγώνα μεγαλύτερη δύναμη, αυξημένη αποτελεσματικότητα, καλύτερη προοπτική.

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!                         

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων

                           Η Άνοιξη     ΦΛΕΒΑΡΗΣ  2022

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.