Τελευταίες Ειδήσεις

Συνεργασία με «Χαμόγελο» για το παιδί στα Τρίκαλα


Ο Δήμος Τρικκαίων αναπτύσσει δράσεις με τον οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού»

Στην Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas η Δημοτική Αστυνομία Τρικκαίων

 

«Το χαμόγελο για τα παιδιά να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, ακόμη και πίσω από τις μάσκες». Με αυτή τη δήλωση ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της συνεργασίας που είχε με τον πρόεδρο του οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού», κ. Νίκο Γιαννόπουλο.


Η επίσκεψη του οποίου στο Δημαρχείο Τρικκαίων το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 σηματοδότησε την έναρξη περισσότερης και ουσιαστικότερης συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς, με μόνο ωφελημένο, το παιδί.
Η συνεργασία θα εξειδικευτεί το επόμενο διάστημα με πλήθος δράσεων ανά διαφόρους τομείς, στους οποίους επεκτείνεται και δρα ο οργανισμός. Σε γενικές γραμμές, οι δράσεις θα σχετίζονται με εξαφανίσεις, άσκηση βίας, φτώχεια και υγεία.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων επεσήμανε ότι η συνεργασία αφορά σε «αυτονόητη υποχρέωση για να δοθεί στήριξη και βοήθεια σε όλους τους τομείς. Στην Ελλάδα, η παροχή βοήθειας στο παιδί για έκτακτες ανάγκες έχει συνδεθεί με το “Χαμόγελο του παιδιού”». Τόνισε, δε, ότι «η τεχνολογία και η γνώση της τοπικής κοινωνίας μπορούν να βοηθήσουν στο να ενισχυθεί η συνεργασία».
Από την πλευρά ο κ. Γιαννόπουλος έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη τιμή η συνεργασία και η επέκτασή της, με την εκπαίδευση της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικκαίων, καθώς αποδεικνύει και τη συμμετοχή της σε κοινωνικά θέματα». Εδωσε έμφαση στη συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και στις λύσεις που έδωσε ο Δήμαρχος σε θέματα νέων πρωτοβουλιών, συνεργασιών και δραστηριοτήτων, και στην ΚΕΔΕ και με άλλους Δήμους.

Στη συνάντηση μετείχε και η κ. Ιωάννα Μακρή, συντονίστρια Β. Ελλάδας του οργανσιμού «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η Δημοτική Αστυνομία

Πρώτο βήμα αυτής της συνεργασίας, η συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικκαίων Στην Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas. Μέσω διήμερου σεμιναρίου, το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικκαίων συμμετείχε σε πρόγραμμα εκπαίδευσης για τη συμμετοχή και ένταξη του στα Συντονιστικά Προγράμματα Έγκαιρης και Έγκυρης Ειδοποίησης των πολιτών Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης έχει ως στόχο την προετοιμασία και ένταξη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στον επιχειρησιακό βραχίονα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πιο συγκεκριμένα στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις Εξαφανίσεις 116000, της Εθνικής Γραμμής για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017 και της “Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Θανάσης Μακρής”, σε περιστατικά εξαφάνισης /απαγωγής ανηλίκων ή και περιστατικών εξαφανίσεων / ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες και υψηλού κινδύνου ομάδες (ενδεικτικά: νοητική στέρηση, ψυχολογικά προβλήματα, σοβαρά προβλήματα υγείας, προβλήματα προσανατολισμού, αυτοκτονικές τάσεις κ.α.). Δηλαδή σε περιπτώσεις ενεργοποίησης των Εθνικών Συντονιστικών Προγραμμάτων Έγκαιρης και Έγκυρης Ειδοποίησης των πολιτών Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

 Το πρόγραμμα πραγματοποιείται επί διήμερο και αφορά στους τομείς:

▪ Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

▪ Amber Alert Hellas, Missing Alert Hellas, Εργαλεία και Εφαρμογές

▪ Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Θανάσης Μακρής

▪ Βασικές Αρχές και Έννοιες Έρευνας και Διάσωσης

▪ Αξιολόγηση Προφίλ Αγνοουμένου και Μοντέλων Συμπεριφοράς

▪ Τακτικές Έρευνας στο Πεδίο

Στο τέλος του προγράμματος επιδίδονται πιστοποιήσεις στο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.