Τελευταίες Ειδήσεις

Σάκης Παπαδόπουλος: Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου


Σε αναδίπλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος αναφορικά με την τοποθέτησή του στη βουλή και τη θέση που εξέφρασε για την απόφαση της δικαιοσύνη σχετικά με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του Άδωνι Γεωργιάδη. Η αναδίπλωση σύμφωνα με πληροφορίες ήρθε μετά την επικοινωνία που είχαν μαζί του στελέχη της Κουμουνδούρου αλλά και η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ


Ο Σ. Παπαδόπουλος εμφανίσθηκε στο βήμα της Βουλής να δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκασμένος να δεχθεί την απόφαση της δικαιοσύνης τη στιγμή που το κόμμα του έφτασε στον Άρειο Πάγο αμφισβητώντας μέχρι και την υπογραφή του Εισαγγελικού λειτουργού, επί της ουσίας όμως το σκεπτικό της απόφασης αρχειοθέτησης.


Όμως μετά τις εσωκομματικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν και τις πιέσεις που ασκήθηκαν εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία κάνει λόγο για παρερμηνεία όσων είπε τονίζοντας τα εξής:


«1.Δήλωσα πολύ καθαρά ότι σέβομαι την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης στο σύνολο της για το ποινικό μέρος της διερεύνησης ευθυνών πολιτικών προσώπων για τα σκάνδαλα στην υγεία και στο φάρμακο. Η εισαγγελία κατά της διαφθοράς εξέτασε ως όφειλε τους φακέλους που σωστά απέστειλε στην Δικαιοσύνη η προανακριτική επιτροπή με βάση και την νομοθεσία και τις καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων, καταλήγοντας να αρχειοθετήσει τις 7 από τις 10 περιπτώσεις ελέγχου.


2.Ζήτησα από την κυβέρνηση να απαντήσει αν σέβεται τον θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων.


3.Για την αρχειοθέτηση των υποθέσεων Αβραμόπουλου-Γεωργιάδη, δήλωσα ότι σέβομαι την απόφαση της Δικαιοσύνης, παρά τα ερωτηματικά που συνεχίζουν να υπάρχουν. Ορθώς η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζήτησε να δοθεί στην δημοσιότητα το πόρισμά της Δικαιοσύνης.


4.Ζήτησα από τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει συγνώμη από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για όσα απαράδεκτα είπε ότι θα την καθίσει στο σκαμνί.


5.Για το πολιτικό μέρος των ευθυνών για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην Υγεία και στο Φάρμακο, η Ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαμε στην εξεταστική Επιτροπή, καταλογίσαμε ευθύνη στις κυβερνήσεις Καραμανλή, Σαμαρά- Βενιζέλου και τονίσαμε ότι η υπόθεση NOVARTIS είναι παγκόσμιο σκάνδαλο αθέμιτου ανταγωνισμού, διαφθοράς συνειδήσεων , υπερτιμολογήσεων και δωροδοκιών με σαφή στοιχεία και για την Ελλάδα.


6.Η κυβέρνηση οφείλει να καταλογίσει την υπόθεση Νοβάρτις στην Ελλάδα ως τεράστιο σκάνδαλο για να μπορούμε:


α)Να ζητήσουμε αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου, όπως έκαναν οι ΗΠΑ.


β)Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι επενδυτές έρχονται σε μια χώρα που δεν επιτρέπει αθέμιτο ανταγωνισμό, μίζες, ρεμούλες, λαδώματα, και


γ)Να ξεκαθαρίσουμε ότι το μοντέλο ανάπτυξης που θέλουμε είναι η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, με νέο παραγωγικό πρότυπο, σεβασμό στα δημόσια αγαθά, νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την αξιοπρεπή καλά αμειβόμενη εργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.