Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Βλαχογιάννης για το Γέροντα Ισίδωρο και το νέο Ηγούμενο Βενέδικτο


Μία εξέχουσα μορφή της Μοναστικής Κοινότητας Μετεώρων αλλά και της Ορθοδοξίας μας,ο καθηγούμενος Γέρων ΙΣΙΔΩΡΟΣ υπέβαλε την παραίτηση του στον σεβαστό Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟ, λόγω γήρατος.

  


  Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τον σεβάσμιο Γέροντα ΙΣΙΔΩΡΟ και αισθάνομαι τον εαυτό μου τυχερό,που με περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του , την αγάπη του, την εκτίμηση του…

 


 Λιτός ,απέριττος,ταπεινός,εγκάρδιος.… Με πνεύμα σοφίας και συνέσεως, δημιούργησε με τη βοήθεια του Θεού ένα υπέρλαμπρο Μοναστήρι,με θαυμαστά έργα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό το μουσείο-κόσμημα της Ι.Μ. ΒΑΡΛΑΑΜ  ,όπως και η όλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου….

  Σαν Νομάρχης και Βουλευτής, συνεργάστηκα αρμονικά με τον Γέροντα ΙΣΙΔΩΡΟ και την αδελφότητα της Μονής και θεωρώ για αυτό τον εαυτό μου ευλογημένο.

 


Με χαροποιησε ιδιαίτερα η εκλογή ως νέου Ηγουμένου,του Αρχιμανδρίτη κ.ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ, ενός σεβαστού Μοναχού και υπέροχου ανθρώπου. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει με την ίδια σοφία, σύνεση και αγάπη τη διακονία της αδελφότητας και των χιλιάδων επισκεπτών της Ι.Μ. ΒΑΡΛΑΆΜ.

Τον συγχαίρω Θερμά και του  εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη – με τη βοήθεια του Θεού- στα νέα σπουδαία του  καθήκοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.