Τελευταίες Ειδήσεις

Δηλητηριάστηκε ζευγάρι...από καρότο κώνειου που έβαλε σε πίτα σε χωριό της Καλαμπάκας


 Στο νοσοκομείο Τρικάλων οδηγήθηκε εσπευσμένα προ τριημέρου ζευγάρι από ορεινό χωριό του Δήμου Μετεώρων το οποίο έφαγε πίτα στην οποία μαζί με τα άλλα χόρτα που έβαλε πρόσθεσε και ένα καρότο που όμως ήταν δηλητηριώδες!!!

Αυτό αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του "Meteoravoice" βάσει των οποίων το ζευγάρι αποφάσισε να ετοιμάσει μια πίτα με διάφορα χόρτα για το γεύμα της ημέρας.

Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συλλογή των λαχανικών που έγινε από τον κήπο περιελάβανε διάφορες ποικιλίες μεταξύ των οποίων και κάποιο καρότο που έμελλε να είναι εκείνο που παραλίγο να τους κοστίσει ακριβά.

Όπως αποδείχτηκε τελικά δεν επρόκειτο για το γνωστό καρότο αλλά για ρίζα κώνειου-σύμφωνα με όσους γνωρίζουν- και αφού έψησαν την πίτα και την κατανάλωσαν έπαθαν οξεία δηλητηρίαση με συνέπεια να μεταφερθούν εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Εκεί οι γιατροί τους έδωσαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες με την γυναίκα να συνέρχεται μετά από λίγες ώρες αλλά ο σύζυγος ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση και μάλιστα υπήρξε φόβος κάποια στιγμή ακόμη και για την ζωή του.

Μετά όμως από ένα περίπου 24ωρο και με την φροντίδα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ιδρύματος συνήλθε και ο άνδρας και μαζί με την σύζυγό του πήραν εξιτήριο κουβαλώντας μια πικρή εμπειρία καθώς μια πίτα παρά τρίχα θα τους έστελνε στον άλλο κόσμο.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ-ΚΑΡΟΤΟΥ-ΚΩΝΕΙΟΥ

Με αφορμή το προαναφερθέν περιστατικό που λίγο έλειψε να κοστίσει τη ζωή στο ζευγάρι καλό θα είναι όσοι επιδίδονται στην συλλογή άγριων χόρτων να γνωρίζουν ποιες είναι οι διαφορές καρότου και κώνειου.

Προς αυτή την κατεύθυνση παραθέτουμε μετά από σχετική αναζήτηση φωτογραφικό υλικό χρήσιμο για όσους ενδιαφέρονται.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.