Τελευταίες Ειδήσεις

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ “Η ΑΝΟΙΞΗ”-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

 


Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, εδω και δύο εβδομάδες βρισκόμαστε στο δρόμο του αγώνα. Τα τρακτέρ μας έχουν παραταχθεί με τα τρακτέρ των υπόλοιπων Θεσσαλών αγροτών στο παναγροτικό μπλόκο της Νίκαιας. Βγαίνουμε στο δρόμο γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. Το κόστος παραγωγής και επιβίωσης είναι τεράστιο. Οι αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο, αγροτικά εφόδια και ζωοτροφές είναι τέτοιες που πραγματικά δεν ξέρουμε πως θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε.

            Καταγγέλουμε την κυβερνητική αδιαλλαξία που αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας.

            Διεκδικούμε:

       Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

      Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

      Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, άμεσα και με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

      Αμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία.

 

            Για την καλύτερη οργάνωση και για τη συνέχεια του αγώνα μας καλούμε τους αγρότες του νομού μας στη σύσκεψη - συζήτηση που διοργανώνουμε την Παρασκευή 18/2 και ώρα 19:00 στη Νομή στην καφετέρια του Μπανάσιου Γιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.