Τελευταίες Ειδήσεις

Συναγερμός για νυχτερινούς βομβαρδισμούς: Περικυκλωμένο το Κίεβο - Εκρήξεις στη Μαριούπολη


Σειρήνες ηχούν στο Κίεβο και στη Μαριούπολη, ενώ ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας σημειώνει ότι δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής. 


Δύσκολη αναμένεται να είναι και η αποψινή νύχτα στην Ουκρανία, όπου ηχούν ξανά σειρήνες. Γύρω στις 20:00 σημειώθηκαν δύο ισχυρές εκρήξεις στη Μαριούπολη, στο ανατολικό τμήμα, κοντά στα εργοστάσια που φαίνεται πως αποτελούν στόχο των ρωσικών δυνάμεων και των αυτονομιστών. 




Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Vitali Klitschko, ανέφερε ότι δεν υπάρχει σχέδιο εκκένωσης καθώς το Κίεβο είναι περικυκλωμένο, προειδοποιώντας για επικείμενους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας. 



«Βρισκόμαστε στα όρια μιας ανθρωπιστικής καταστροφής», δήλωσε ο ίδιος στο Associated Press καθώς συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας. 


«Αυτή τη στιγμή έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα, έχουμε νερό και θέρμανση στα σπίτια μας. Αλλά οι υποδομές έχουν καταστραφεί για να παραδώσουμε τα τρόφιμα και τα φάρμακα».



Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν από κάθε σημείο τη Μαριούπολη, ενώ η πόλη μοιάζει να οχυρώνεται, προκειμένου να αντιμετωπίσει ακόμη και μέσα στους δρόμους αν χρειαστεί ενδεχόμενη ρωσική εισβολή.


Μεγάλη φάλαγγα ρωσικών δυνάμεων γύρω από το Κίεβο


Οι δορυφορικές εικόνες του MAXAR αποτύπωσαν μια μεγάλη φάλαγγα ρωσικών χερσαίων δυνάμεων, που περιλαμβάνει εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα, να κατευθύνεται βορειοανατολικά της ουκρανικής πόλης Ιβάνκιβ και να κινείται προς το Κίεβο, το οποίο βρίσκεται περίπου 40 μίλια μακριά. Οι λήψεις συλλέχθηκαν στις 10:56 το πρωί της Κυριακής.


Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ του ANT1, παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την έκρηξη, το ωστικό κύμα ήταν τόσο ισχυρό που το ένιωσαν στο στήθος τους.


Παραστρατιωτικοί χτυπούν αμάχους που φεύγουν από τη Μαριούπολη

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας μίλησε για ακροδεξιές ομάδες που καταφθάνουν στη Μαριούπολη και τρομοκρατούν τον τοπικό άμαχο πληθυσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.