Τελευταίες Ειδήσεις

Σπάρτη: Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά ζώων


Τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, συνελήφθησαν στη Σπάρτη μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά ζώων στα δύο δημοτικά κυνοκομεία της πόλης.


Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γνωστοποίησε ότι έγιναν τρεις συλλήψεις. Ένας από τους συλληφθέντες είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και πρώην αστυνομικός.


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε ζητήσει την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας, μετά μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά ζώων στα δύο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης.


Μάλιστα, για το θέμα επικοινώνησε με τον υπουργό και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον, όπως σημειώνεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


«Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, πόσο μάλλον των αρμοδίων αρχών και των υπευθύνων. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Τ. Θεοδωρικάκος.


«Έφοδος» φιλοζωικής

Σύμφωνα με το apela.gr, οι υπεύθυνοι της φιλοζωικής Save a Greek Stray, που έκαναν «έφοδο» στην περιοχή, με βάση τις καταγγελίες για κακοποίηση αδέσποτων ζώων, αντίκρισαν εικόνες σοκ, που προσβάλουν κάθε έννοια πολιτισμού και ανθρώπινης συμπεριφοράς έναντι των ζώων, στα κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης.


«Τα βρήκαμε όλα συγκεντρωμένα στο στρατόπεδο θανάτου της ντροπής, κουρελιασμένα, στοιβαγμένα, βρώμικα, αποστεωμένα, κατακρεουργημένα, άρρωστα, ημιθανή και νεκρά στο τέρμα της αλυσίδας τους. Ζώα που αναζητούν ένα καθαρό τετραγωνικό για να ξαπλώσουν, ένα εκατοστό θεάς του επισκέπτη από τα συρματοπλέγματα και καταλήγουν δαγκωμένα από τα υπόλοιπα, που αντί για φαγητό τρώνε τα περιττώματα τους, ζώα άρρωστα να παρακαλούν για το τέλος τους και ζώα που τα λυπήθηκε, ο όποιος Θεός υπάρχει εδώ κάτω, και τα λύτρωσε από το μαρτύριό τους», τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της Save a Greek Stray.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.