Τελευταίες Ειδήσεις

Το «Ραντεβού στα τυφλά με ένα βιβλίο!» ενθουσίασε τους μικρούς αναγνώστες


Με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, οι μικροί μας φίλοι ήταν προσκεκλημένοι σε ένα «Τυφλό ραντεβού με ένα βιβλίο»!

            Αρχικά, τα παιδιά άκουσαν την ιστορία ενός βιβλίου που εκδόθηκε το 1964 και παραμένει ένα από τα καλύτερα παιδικά βιβλία· πρόκειται για το «Δέντρο που έδινε», μια σύντομη ιστορία γεμάτη μηνύματα για τη δύναμη της αγάπης, την προσφορά, τη πλεονεξία, τις απαιτήσεις για όλο και περισσότερα και τις αξίες της ζωής. Στη συνέχεια, ακολούθησαν κουίζ και παιχνίδια με επιτραπέζια που ενθουσίασαν και διασκέδασαν τα παιδιά.

Τέλος, ήρθε η στιγμή για το «ραντεβού!»· οι μικροί αναγνώστες κλήθηκαν να επιλέξουν τα βιβλία που επιθυμούσαν, όχι από το συγγραφέα ή το εξώφυλλο, καθώς τα βιβλία ήταν τυλιγμένα, αλλά από μερικές «λέξεις κλειδιά», όπως αγάπη, θάρρος, φιλία κλπ., που αναγράφονταν στο περιτύλιγμα, ώστε να ανακαλύψουν την ιστορία στο σπίτι αφού το ξετυλίξουν!

            Σκοπός του εργαστηρίου «Ραντεβού στα τυφλά με ένα βιβλίο» ήταν να μάθουν τα παιδιά  να μη κρίνουν ένα βιβλίο από το εξώφυλλο και φυσικά να καλλιεργηθεί μέσα τους η φιλαναγνωσία και η αγάπη για τη λογοτεχνία!

 

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.