Τελευταίες Ειδήσεις

Τελιγιορίδου – Τρίκαλα: Σε δεινή θέση οι αγρότες


Το υψηλό κόστος παραγωγής και το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος που θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα των αγροτών και των κτηνοτρόφων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν Τρικαλινοί αγρότες με την βουλευτή Καστοριάς και Τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας κα Ολυμπία Τελιγιορίδου.


Η κα Τελιγιορίδου συνοδευόμενη από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πραγματοποίησε περιοδεία στην Βασιλική και στην Φαρκαδόνα.


Η τομεάρχης Αγροτική Πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες και κτηνοτρόφους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτό το διάστημα, εξαιτίας του υψηλού κόστους παραγωγής. «Αύξηση στα λιπάσματα που φτάνει στο 100%, αύξηση στα φάρμακα και στα αγροεφόδια και δημιουργεί προβλήματα στην βιωσιμότητα των αγροτικών επιχειρήσεων.


Βέβαια, αυτό δημιουργεί προβλήματα και στα νοικοκυριά που έρχονται αντιμέτωπα με κύμα αυξήσεων» τόνισε με έμφαση. Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επισιτιστική επάρκεια της χώρας, λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής, λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορεί η αγροτική παραγωγή να παράγει προϊόντα επαρκή και σε καλές τιμές για τους καταναλωτές.


«Επίσης, ελλοχεύει ο κίνδυνος πολλά νοικοκυριά να βρεθούν στο όριο της φτώχειας, διότι δε θα μπορούν να αγοράσουν βασικά αγαθά» πρόσθεσε. Και πρόσθεσε : «Παραμένουμε πάντα δίπλα στους αγρότες, με κοινοβουλευτικές και άλλες παρεμβάσεις, με ανάδειξη των προβλημάτων τους και με προτάσεις για την επίλυσή τους.


Συμπαραστεκόμαστε στις διεκδικήσεις τους και στα δίκαια αιτήματα που τους οδηγούν σε κινητοποιήσεις» τόνισε η κα. Τελιγιορίδου.


Η κα. Τελιγιορίδου τόνισε ότι τα αιτήματα των αγροτών μπορούν να υλοποιηθούν, διότι υπάρχουν πόροι από την Ε.Ε. που κατευθύνονται σε αυτή την πολιτική, αλλά και λόγω των 37 δις ευρώ που άφησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.