Τελευταίες Ειδήσεις

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΜΟΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ (ΟΕΝΓΕ - ΠΟΕΔΗΝ)



Συνεχίζουμε τον αγώνα, καλούμε  εργαζόμενους, Σωματεία, Συλλόγους και Φορείς του μαζικού κινήματος  της περιοχής μας να διαδηλώσουμε όλοι μαζί.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00π.μ. ΕΙΣΟΔΟ Τ.Ε.Π.  Γ.Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Ø ΟΧΙ στο «ΝΕΟ ΕΣΥ» των νοσοκομείων – ανωνύμων εταιρειών -  των ιδιωτικοποιήσεων και συγχωνεύσεων - καταργήσεων μονάδων υγείας και της κατάργησης της μόνιμης σταθερής εργασίας για τους εργαζόμενους.

Ø ΟΧΙ στις περικοπές στο ανθυγιεινό επίδομα, τη φοροληστεία και τις συνεχείς ανατιμήσεις στα καύσιμα, το ρεύμα και τα είδη λαϊκής κατανάλωσης

Απεργούμε και διεκδικώντας:

ü Μονιμοποίηση συμβασιούχων!

ü Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία!

ü Άρση των αναστολών και επιστροφή όλων των υγειονομικών εργαζομένων!
Ένταξη στα ΒΑΕ!

ü Καμία περικοπή του επιδόματος από κανέναν εργαζόμενο, που το λαμβάνει σήμερα.

ü Επέκταση της χορήγησης του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες. Γενναία αύξηση του ποσού, από τον κρατικό προϋπολογισμό, που χορηγείται για το επίδομα.

ü Αυξήσεις στους μισθούς!  Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί οι πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για το «νέο ΕΣΥ», όπως το «ονειρεύονται» οι ιδιοκτήτες ασφαλιστικών εταιρειών, ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, απαιτείται να  ΣΗΜΑΝΟΥΝ  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ  σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε λαϊκή οικογένεια.

          Επιβεβαιώνεται επομένως ότι στο νοσοκομείο- «επιχείρηση» στα πλαίσια του «νέου ΕΣΥ» που διαμορφώνουν κατά απαίτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών, το κόστος λειτουργίας θα καλύπτεται από τις πληρωμές ασθενών- πελατών και θα χρηματοδοτείται ελάχιστα από το κράτος παρά τους τεράστιους φόρους που πληρώνουμε. Μέρος αυτής της κατεύθυνσης είναι και ο σχεδιασμός για τον ΕΟΠΥΥ που θα λειτουργεί ως ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία που σημαίνει νέες περικοπές στις παροχές Υγείας.

          Δύο χρόνια τώρα δουλεύουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες, με απανωτές βάρδιες και εξοντωτικές εφημερίες, χωρίς άδεια και ρεπό, εξουθενωμένοι για να κρατήσουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας όρθιο.

          Ταυτόχρονα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, αναδεικνύοντας τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, αποκαλύπτουμε και διεκδικούμε λύσεις προς όφελος των ασθενών μας, την ώρα που διοικήσεις, ΥΠΕ και κυβέρνηση, κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί και με ψέματα, συκοφαντίες, και αυταρχισμό προσπαθούν να μας φιμώσουν.

          Αντιστρέφουν την πραγματικότητα και προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι πολιτικές της εμπορευματοποίησης της  Υγείας που μας έφεραν μέχρι εδώ, είναι και η λύση για τη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και η Π.Φ.Υ.

         

 

 

Η πανδημία αξιοποιήθηκε για να περάσουν μία σειρά αντεργατικά και κατασταλτικά μέτρα σε βάρος μας. Ο εμβολιασμός από όπλο της επιστήμης, αξιοποιήθηκε για απολύσεις, εκβιασμούς, διαίρεση των εργαζομένων και ενίσχυση των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων.

          ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί την ίδια ώρα χιλιάδες συμβασιούχοι (επικουρικοί, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ) εργάζονται στα νοσοκομεία και στις δομές ΠΦΥ, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος από τις μεγάλες ελλείψεις, με μειωμένα δικαιώματα σε σχέση με τους μόνιμους. 

          Αγανάκτηση μας προκαλεί το πόρισμα της Διυπουργικής Επιτροπής για την  «Μεταρρύθμιση καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας», που διατηρεί τον απαράδεκτο αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων (γιατρών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, διαιτολόγων, φυλάκων, διοικητικών, κλπ).Ταυτόχρονα, η επιτροπή "βαθμολογεί" ως χαμηλού κινδύνου πολλά επαγγέλματα/ειδικότητες στις δημόσιες μονάδες υγείας, οπότε υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος μείωση του ανθυγιεινού επιδόματος σε χιλιάδες συναδέλφους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στον πραγματικό μας εχθρό- τους επιχειρηματικούς ομίλους. Συμπαρατασσόμαστε, με δεκάδες Ομοσπονδίες και Σωματεία, με τα Σωματεία, Συλλόγους και Φορείς του μαζικού κινήματος στο Νομό μας, στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00Μ. ΠΛ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.