Τελευταίες Ειδήσεις

Δολοφονία Άλκη: Πληροφορίες ότι διέφυγε στην Αλβανία 20χρονος


Διέφυγε από την Ελλάδα για να γλιτώσει τη σύλληψη 20χρονος Αλβανός που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Άλκη, όπως αναφέρει το thestival.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα προχθές. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν χθες το μεσημέρι. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν, όπως αναφέρει το thestival.gr, με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία.


Ο 20χρονος είναι στενός φίλος του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη.


Οι δυο τους ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών.


Τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία. Για τον 20χρονο θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.


Μαρτυρία Καπραβέλου: Ο Άλκης μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο – Από θαύμα ζουν οι φίλοι του 


«Το παιδί ήρθε νεκρό στο νοσοκομείο», δήλωσε ο Νίκος Καπραβέλος για τον 19χρονο Άλκη Καμπανό που έχασε τη ζωή του ύστερα από τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε. Ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, έδωσε τη δική του συγκλονιστική μαρτυρία για τον 19χρονο Άλκη και τους φίλους του.


Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Καπραβέλος, από θαύμα οι δύο φίλοι του κρατήθηκαν ζωντανοί στο νοσοκομείο από τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστησαν στη Χαριλάου. «Είχαμε και τα δύο παιδιά ακόμα, κάνουμε τον σταυρό μας ακόμα στο νοσοκομείο που με τέτοιο ξυλοδαρμό, τέτοιους μώλωπες, τέτοια τραύματα, δεν είχαμε εσωτερικές αιμορραγίες, δεν είχαμε προβλήματα σε άλλα εσωτερικά όργανα, ειλικρινά κρατήσαμε τα δύο τα παιδιά τα άλλα. Δυστυχώς, ήρθε το παιδί, ο Άλκης, και ήταν νεκρός», τόνισε στον ΣΚΑΪ.


Αυτό που είδαμε», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος, «δεν είναι οπαδική βία, είναι δολοφονική ενέργεια. Εμείς είμαστε φίλαθλοι στη Θεσσαλονίκη, άλλο φίλαθλος, άλλος οπαδός, άλλο εγκληματίας. Έπρεπε να δείτε τα δυο τα παιδιά που είναι ζωντανά, κάνουμε τον σταυρό μας, κάναμε αξονικές να δούμε αν έχουν εσωτερικά τραύματα. Είναι μια χαρά».


Θείος του Αλκη: Μακάρι να ήμουν εκεί, να «έπαιρνα» εγώ αυτές τις μαχαιριές - ΒΙΝΤΕΟ


Συγκλονίζει ο θείος του αδικοχαμένου Άλκη, που δολοφονήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Όπως είπε «δεν θα ξεχάσουμε εμείς και δεν πρέπει να ξεχάσουν και άλλοι».


Οθείος του 19χρονου, είναι εκείνος που κλήθηκε να κάνει την αναγνώριση της σορού του. Όπως είπε «δεν ήθελα να το πιστέψω, να δω τον ανιψιό μου εκεί μέσα, σε μια σακούλα, σε ένα παγωμένο φορείο».


«Άκουσα ότι θα δοθεί το όνομα του στον δρόμο, όπου έγινε το φονικό. Αυτό είναι θετικό, θα περνούν οι άνθρωποι από εκεί και θα θυμούνται τι έγινε. Πρέπει να κάνουν ότι πρέπει αυτοί που είναι σε θέσεις-«κλειδιά» για να μην υπάρχει οπαδική βία. Δεν πρέπει να θρηνήσουμε άλλα παιδιά», ανέφερε,  μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1.


‘Όπως σημείωσε «δεν είναι δυνατόν να κάθεται το παιδί στα σκαλιά και να το σκοτώνουν. Είδατε με τι θυμό κατέβασε το μαχαίρι; Μακάρι να ήμουν εγώ εκείνη τη στιγμή να έπαιρνα εγώ αυτές τις μαχαιριές».


Όπως τόνισε «Παρ’  όλα αυτά, ο πατέρας του θέλει να δει να γίνεται ένας φιλικός αγώνας και να δει τους ανθρώπους ενωμένους».


Σχετικά με τον χαρακτήρα και τα όνειρα του άτυχου Άλκη, που «έσβησαν» απότομα και πρόωρα, ο θείος του είπε «Χάνετε που δεν τον γνωρίσατε. Εγώ τον γνώρισα τα τελευταία 2-3 χρόνια στο Λύκειο της Βέροιας και είδα τι παιδί ήταν. Ήταν ο καλύτερος φίλος του πατέρα του, αυτό λέει πολλά. Μου έλεγε τα όνειρα του, τις φιλοδοξίες του».


«Ήταν στο πρώτο έτος στο ΑΠΘ. Έλεγε σε ποια εταιρεία να πάει να δουλέψει, ασχολιόταν με τα ηλεκτρονικά, ήξερε από κομπιούτερ και συζητούσαμε τι επρόκειτο να κάνει», είπε βουρκωμένος ο θείος του 19χρονου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.