Τελευταίες Ειδήσεις

Η ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ


Γράφει ο Δρ.Κώστας Πατέρας D. Ed., M.Ed., Ph.D.

 

 

          Σχεδόν επι μια τριετία οι πολίτες της χώρας μας αναζητούν απαντήσεις, για την τραγική κατάσταση που βιώνουν.

          Γνωρίζουν, όμως, το «τις πταιει» που έλεγε ο Χαρίλαος Τρικούπης στις 29 Ιουνίου 1874.

          Υπεύθυνοι είναι αυτοί, που μας κυβέρνησαν, και αυτοί που μας κυβερνούν.

          Δυστυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπόρεσε να βρει τις… ρίζες των κακών καταστάσεων, αν και διανύει το τρίτο έτος στην εξουσία.

          Υγεία και Οικονομία, νοσούν «νόσον βαρείαν».

          Με μαύρη προπαγάνδα, με άσχετο χρονοδιάγραμμα, με συσκέψεις επί… συσκέψεων στο Μαξίμου, που εκπροσωπεί το επιτελικό… βατερλώ τη πατρίδας μας, με πρωτοφανή μέτρα περιορισμού των Συνταγματικών Ελευθεριών των ανθρώπων και με πρωτάκουστα αστυνομικά μέτρα, δεν λύνονται τα προβλήματα της κοινωνίας.

          Μεγάλο παράδειγμα τα όσα διαδραματίζονται στο Καζακστάν, όπου η κατάσταση ξέφυγε από την «Δημοκρατία με ΝΟΜΟ» όπως έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου, Πρωθυπουργός στην δεκαετία του 1970. Η Ρωσία έτσι δημιουργεί Μονοπώλιο στην ενέργεια.

          Χάθηκε κάθε ίχνος Αξιοπιστίας και Αξιοπρέπειας από την σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη.

          Η Πανδημία και η Οικονομία έχουν μεταβληθεί σε «κρεβάτι του Προκρούστη», όπου εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των Ολίγων σε βάρος την Πολλών.

          Ο Πρωθυπουργός, γυρίζοντας την πλάτη στην τραγωδία της σημερινής κοινωνίας και πηγαίνοντας «μεσούσης της κρίσης» σε διακοπές στα … ΧΙΟΝΙΑ, γίνεται «Άχθος Αρούρης» δηλ. «βάρος της γης», όπως έλεγε ο Όμηρος στην Ιλιάδα (Σ-104).

          Άφησαν να καταρρεύσει το Ε.Σ.Υ., έβαλαν σε ΑΝΑΣΤΟΛΉ χιλιάδες Υγειονομικούς και αντί να προσλάβουν προσωπικό … επιστρατεύουν γιατρούς.

          Η Ελλάδα των 10 εκατομ. Πολιτών έχει διπλάσιο αριθμό θανάτων από την Γαλλία των 67 εκατομ.

          Πάντως, τελευταία παρατηρείται έλλειψη στα τεστ ενώ η κερδοσκοπία καλπάζει.

          Εάν, όντως είναι αλήθεια τα όσα γράφονται στα Μ.Μ.Ε για μελέτη, που δείχνει ΚΛΕΙΣΙΜΟ των Νοσοκομείων, αρχής γενομένης από την Δυτική Μακεδονία, όπου φυλάγονται «Θερμοπύλες», τότε τα πράγματα είναι πολύ ανησυχητικά.

          Με τον εναγκαλισμό της Δέλτα και της Ομικρον παραλλαγής της πανδημίας η Ελλάδα… αναστενάζει στις ουρές για ένα Rapid Test.

          Το άνοιγμα των σχολείων, με τις ίδιες προϋποθέσεις που έκλεισαν, μπορεί να μεταβληθεί σε Υγειονομική βόμβα. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοι ζουν με τον φόβο και το άγχος του τι θα γίνει… αύριο.

          Με τα πρόσφατα μέτρα στην εστίαση και γενικά στην αγορά, με τους χιλιάδες Πακιστανούς στο Σύνταγμα, χωρίς μάσκες και χωρίς εμβόλιο, που έβριζαν και τον Πρωθυπουργό της χώρας, που φιλοξενεί τους Λαθρομετανάστες, δεν πάει άλλο η κατάσταση.

          Μετά το δώρο των ΗΠΑ προς τον Ερντογάν, που ενταφιάζει τον Αγωγό EAST MED, στην Ανατολική Μεσόγειο, πρέπει να αντιληφθεί ο Πρωθυπουργός ότι δεν μπορεί να είναι «και με τον χωροφύλαξ και με τον Αστυφύλαξ. Η «ένοχη σιωπή» του Μητσοτάκη, βλάπτει ανεπανόρθωτα την χώρα.

          Είναι καιρός να σοβαρευτούν όλοι στην κυβέρνηση και να μην προκαλούν τους Ελληνοκύπριους και ούτε να λένε πως η πανδημία θα τελειώσει σ’ ένα μήνα.

          Έτσι «γελάει και το παρδαλό κατσίκι».

          Δυστυχώς, «ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ» από πολιτικό προσωπικό και είναι καιρός η χώρα να μπει στην «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ», που είναι η προσφυγή στην Λαϊκή ετυμηγορία.

          Είναι η ‘Ωρα να μιλήσει ο ΛΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.