Τελευταίες Ειδήσεις

Έργα οδικής ασφάλειας σε Δήμους των Τρικάλων και αντιπλημμυρικής προστασίας στον Παλαιοχωρίτη ποταμό προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Σε ένα νέο έργο για την αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου, της κοίτης και των αναχωμάτων του ποταμού Παλαιοχωρίτη αλλά και ρεμάτων σε περιοχές των Δήμων Π.Ε. Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το επόμενο διάστημα υπογράφεται η σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες επενδύουμε 2, 8 εκατ. Ευρώ για την αποκατάσταση βλαβών που δημιουργήθηκαν στο οδικό δίκτυο αλλά και σε σημεία του ποταμού Παλαιοχωρίτη» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Συνεχίζουμε  να επενδύουμε  στην πρόληψη, διεκδικώντας  συνεχώς χρηματικούς πόρους,  εφαρμόζοντας  συνδυαστικές ολιστικές πολιτικές αντίστοιχες των κινδύνων και των απειλών που μας περιβάλλουν, «χρησιμοποιώντας» τη φύση και τις φυσικές διεργασίες, με λύσεις όπως αποκαταστάσεις υγροτόπων και πλημμυρικών περιοχών, επαναφορά του πλάτους των ποταμών στις αρχικές διαστάσεις, αποτελεσματική διαχείριση και προστασία των δασικών οικοσυστημάτων ώστε να συμβάλουν στη μείωση των πλημμυρών» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Οι παρεμβάσεις

 

Οι εργασίες αφορούν στην αποκατάσταση σημείων σε τμήματα του οδικού δικτύου κυρίως στον Δήμο Μετεώρων αλλά και σε περιοχές των Δήμων Τρικκαίων,  Πύλης και Φαρκαδόνας και της κοίτης και των αναχωμάτων στον ποταμό Παλαιοχωρίτη στον Δήμο Μετεώρων αλλά και σε ρέματα σε περιοχές των Δήμων Π.Ε. Τρικάλων.

 

Οι εργασίες αποκατάστασης πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε σημεία όπου εμφανίζονται:

           κατολισθήσεις στα πρανή των οδών

           υποχώρηση οδοστρώματος

           καταστροφή τεχνικών έργων, ήτοι κατάρρευση τμημάτων επενδεδυμένων τάφρων απορροής ομβρίων, έμφραξη φρεατίων συλλογής υδάτων και σωληνωτών οχετών από φερτά υλικά

           καταστροφή ερεισμάτων

           εισροή φερτών υλικών από χειμάρρους στο οδόστρωμα των οδών και βλάβες σε αυτό

           καταστροφή αναχωμάτων ποταμών και χειμάρρων

           καταστροφή επένδυσης αναχωμάτων με συρματοκυλίνδρους

           εισροή φερτών υλικών στις κοίτες των ποταμών και χειμάρρων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.