Τελευταίες Ειδήσεις

ΑΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ48 ώρες ακούγονται λίγες για ένα ταξίδι σε μία άλλη χώρα, αλλά στο πρόσφατο ταξίδι μου στη Βαυαρία της Γερμανίας, αποδείχθηκαν πολλές καθώς οι συναντήσεις, οι εμπειρίες, οι γνώσεις και οι συγκινήσεις ήταν ανεκτίμητες!

Αρκετά χρόνια μετά το ταξίδι μας από την Καλαμπάκα μέχρι το Σβάμπαχ της Βαυαρίας με ποδήλατο, διανύοντας περίπου 1.200 χλμ σε 5 μέρες αλλά και πόλη γενέτειρα της συζύγου μου και της σχέσης μου με πολλούς ομογενείς φίλους, συνεργάτες και συγγενείς, αποφάσισα ιδιωτικά δίχως δεύτερη σκέψη να μεταβώ στις πόλεις Σβάμπαχ και Νυρεμβέργη όπου αποκόμισα μόνο θετικά και χρήσιμα στοιχεία.

Με την αμέριστη βοήθεια της κας Μπούση Ελένης, μίας εκ των Προέδρων του εκεί συλλόγου αδελφοποιημένων πόλεων, το πρόγραμμα χαρακτηρίστηκε από άριστο συντονισμό και οργάνωση.

Είτε ένας σύλλογος, είτε ένας δήμος, ως ζωντανός οργανισμός, πρέπει να χαρακτηρίζεται από δυναμική και εξωστρέφεια προβάλλοντας τις αρετές και τις αξίες από τις οποίες διέπεται.

Εστιάζοντας στην προσπάθεια αυτή, η άφιξή μου στην πόλη του Σβάμπαχ ξεκίνησε με τον εκκλησιασμό στην ενορία της ελληνικής κοινότητας και ακολούθησε η συνάντηση με το νέο Δήμαρχο του δήμου Σβάμπαχ τον κ. Reiss. Στη συζήτηση που διήρκησε αρκετή ώρα, μεταβίβασα τους χαιρετισμούς του Δημάρχου μας κ. Αλέκου, του παρέδωσα ένα αναμνηστικό δώρο από το δήμο μας και τονίζοντας την ανάγκη για ανάπτυξη διμερών σχέσεων, του απηύθυνα πρόσκληση να μας επισκεφθεί στο δήμο Μετεώρων. Παράλληλα, γίναμε δεκτοί να συμμετάσχουμε σε εκδήλωση όπου βραβεύτηκαν περιστέρια που διακρίθηκαν για την ομορφιά τους ή και για άλλες ικανότητες, μία δράση πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα!

Έχοντας πάντα στο πλευρό μας την κα Μπούση Ελένη και το σύζυγό της Κατσικά Κώστα, επισκεφθήκαμε τις δομές του δήμου που αφορούν την ανακύκλωση το πόσιμο νερό και την ενέργεια. Ξεναγηθήκαμε από τον Dr. κ. Brunner και από τον διευθυντή της δομής ανακύκλωσης. Ειδικά το θέμα της ανακύκλωσης, μας δίδαξε τον βαθμό ευαισθησίας που χαρακτηρίζει τους Γερμανούς όπως επίσης και μορφές ανακύκλωσης που ο δήμος Μετεώρων μπορεί άμεσα να υιοθετήσει.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την κα HeinemannMonica και την κα Μπούση Ελένη οι οποίες διατηρούν την ιδιότητα του Προέδρου στο θεσμό των αδελφοποιημένων πόλεων και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη σχέση των δύο πόλεων και τις επικείμενες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 20 χρόνων από την αδελφοποίηση της Καλαμπάκας με το Σβάμπαχ.

Επίσης, στη Νυρεμβέργη, συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών τον κ. Γκίκα Διαμαντή, μέλη της συνομοσπονδίας, συγγενείς και φίλους…

 

Με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση,

Σπυρίδων Δημ. Νικολογιάννης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.