Τελευταίες Ειδήσεις

Έβγαλε απόφαση για Τζόκοβιτς ο δικαστής - Παίρνει πίσω τη βίζα του


Το δικαστήριο της Μελβούρνης δικαίωσε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη διαμάχη του με την κυβέρνηση της χώρας


Η απόφαση που βγήκε λίγο πριν τις 8:30 το πρωί ώρα Ελλάδας (μεσημέρι στην Αυστραλία) έκρινε λανθασμένη την ανάκληση της βίζας του Σέρβου τενίστα, στον οποίο είχε απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα επειδή δεν είχε εμβολιαστεί.


Οι δικηγόροι του «Νόλε» ισχυρίστηκαν (καταθέτοντας και υπόμνημα 35 σελίδων) πως η ανάκληση της βίζας έγινε παράνομα, καθώς ο αθλητής είχε νοσήσει πρόσφατα και συνεπώς είχε δικαίωμα να ταξιδέψει στη χώρα, βάσει όσων είχαν ενημερωθεί οι τενίστες από τις αρμόδιες αρχές.


Ο δικαστής αποφάσισε να ενεργοποιηθεί εκ νέου η βίζα του Τζόκοβιτς, να ελευθερωθεί από το ξενοδοχείο κράτησης όπου βρισκόταν τις τελευταίες πέντε ημέρες μέσα σε 30 λεπτά από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του, αλλά και να καλυφθούν τα έξοδα της δίκης από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.


Πάντως ακόμη και τώρα δεν είναι 100% δεδομένη η συμμετοχή του εννιά φορές νικητή του Αυστραλιανού Open στο Grand Slam της Μελβούρνης, που αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου. Όπως επισημαίνεται από ΜΜΕ της Αυστραλίας, το Υπουργείο Εσωτερικών και Μετανάστευσης της χώρας, έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την παρουσία του αθλητή στη χώρα και να... απαιτήσει την αποχώρησή του.


Όπως πάντως έκανε σαφές ο δικαστής, αν γίνει χρήση αυτής της «δύναμης» από την κυβέρνηση, ο Τζόκοβιτς βάσει κανονισμών δεν θα μπορεί να μπει στην Αυστραλία για μια τριετία!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.