Τελευταίες Ειδήσεις

Δύσκολη προσαρμογή


Της Σταματίας Γκαραλιάκου

Οι γιορτές τελείωσαν και εσύ έχεις κληθεί να γυρίσεις στη δουλειά σου, στο σχολείο ή ακόμα στο σπίτι σου, μετά από τόσες μέρες διακοπών γεμάτες χαρά, δώρα, συγκεντρώσεις και πολύ φαγητό.

Οι περισσότεροι ανησυχούν και αγχώνονται για τα παιδιά, με τις μαμάδες να μετράνε αντίστροφα τις μέρες και να υπενθυμίζουν καθημερινά πως σε 3,2,1 ημέρες θα πας σχολείο. Δημιουργώντας ένα αίσθημα όχι τόσο άγχους όσο αναπόλησης και προσμονής για αυτά που κάνατε με τους συμμαθητές σου αλλά και για τα τόσο ακόμα που είναι μπροστά σας. Αυτή η ανησυχία όμως γρήγορα ξεχνιέται αφού τα παιδιά εύκολα προσαρμόζονται και βρίσκουν τους κανονικούς τους ρυθμούς. Μας το έχουν αποδείξει άλλωστε και παλιότερα.

Οι μεγάλοι πιστεύω είναι αυτοί που θα ανανεώνουν και θα ξανά ανανεώνουν το ξυπνητήρι κάθε πέντε λεπτά, κλέβοντας λίγο ύπνο παραπάνω. Που θα σκέφτονται ότι μόλις γυρίσουν από τη δουλειά θα κοιμηθούν και τέλος αυτοί που ήδη ψάχνουν την επόμενη αργία. Η αλήθεια είναι ότι πάντα θέλεις λίγο παραπάνω διακοπές, ποτέ δεν σου αρκούν αυτές οι μέρες, σα να μην τις χορταίνεις, σχεδιάζοντας καθημερινά καινούρια πράγματα που άλλοτε κάνεις και άλλοτε τα ακυρώνεις για μία χουχουλιάρικη μέρα στο σπίτι με ζεστή σοκολάτα και την αγαπημένη σου ταινία.

Οι διακοπές και οι αργίες δεν είναι όμως για όλους ίδιες. Υπάρχει τόσος κόσμος εκεί έξω που ίσως να μην ξεκουράστηκε καθόλου τις γιορτές, να έπρεπε να δουλέψει για να μεγαλώσει το παιδί του και έλλειπε από το γιορτινό οικογενειακό τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν ξέρω πότε θα βρουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους, το μόνο που ξέρω είναι ότι αγωνίζονται καθημερινά και είναι στις επάλξεις με ένα συγκεκριμένο στόχο, μία καλύτερη ζωή.

Επιστροφή λοιπόν στην καθημερινότητα και σε αυτό που αγαπάμε να κάνουμε!


      

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.