Τελευταίες Ειδήσεις

Κόκκαλης: Πόντιος Πιλάτος η Κυβέρνηση μπροστά στη «θανάτωση» της εστίασης


Με αφορμή την συνέχιση εφαρμογής των αυστηρών μέτρων, που πλήττουν ανεπανόρθωτα τον κλάδο της εστίασης, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η Κυβέρνηση, αποφάσισε την συνέχιση της εφαρμογής των σκληρών, άδικων και άνισων μέτρων στον κλάδο της εστίασης, με σκοπό την προστασία των πολιτών από την διάδοση της μετάλλαξης. Πλανάται πλάνην οικτράν, εάν νομίζει ότι η πανδημία μπορεί να αναχαιτιστεί και να αντιμετωπιστεί με τον περιορισμό των πολιτών μόνον στον τομέα της εστίασης.

Είναι άξιο απορίας, και το Υπουργείο οφείλει να δώσει εξηγήσεις, διότι ενώ αποφεύγει συστηματικά και από πεποίθηση από την μια, να προχωρήσει στην λήψη μέτρων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε ολοκληρωμένα πρωτόκολλα στα σχολεία, εντούτοις, από την άλλη, και για άλλη μια φορά, ασκεί δήθεν πολιτική στις πλάτες των επιχειρηματιών της εστίασης. Δηλαδή στους ανθρώπους που αδυνατούν να ανανήψουν από το μακροβιότερο lockdown στην Ευρώπη και που τα χρέη τους προς δημόσιο και ιδιώτες ανέρχονται σε δυσθεώρητα ύψη, η Κυβέρνηση συνεχίζει να βιάζει, μη επιτρέποντας να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις τους και οι εκατοντάδες χιλιάδες των εργαζομένων που απασχολούνται στην εστίαση. Και η Κυβέρνηση συνεχίζει την ανεξήγητη τιμωρητική πολιτική, καθώς κανένα μέτρο από όσα επί ένα χρόνο ζητούμε, δεν έχει λάβει.

Γι’ αυτό και πρέπει να προχωρήσει σε οριζόντια και δραστικά μέτρα, όπως η προστασία των επαγγελματικών μισθώσεων, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και των ενεργειακών χρεώσεων, αλλά και η εξολοκλήρου διαγραφή των επιστρεπτέων προκαταβολών και φυσικά η διαγραφή του πανδημικού χρέους.

Εάν άμεσα δεν ληφθούν οριζόντια μέτρα ουσιαστικής βοήθειας η εστίαση, ενόψει και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, θα έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο, με Πόντιο Πιλάτο την Κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.