Τελευταίες Ειδήσεις

Όλα όσα αλλάζουν από Δευτέρα σε εστίαση και διασκέδαση


Βάσει των επίσημων ανακοινώσεων, από τις 31 Ιανουαρίου, στην εστίαση θα επιτρέπεται ξανά η μουσική.


Την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων που είχαν τεθεί σε ισχύ την περίοδο των γιορτών ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας.


Ποια μέτρα ισχύουν


-Σε εστίαση και διασκέδαση επανέρχεται η μουσική.


- Επιπλέον, σε εστίαση και διασκέδαση, απελευθερώνεται το ωράριο. Σημειώνεται ότι, έως την Κυριακή, τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης έχουν ωράριο λειτουργίας έως τις 00:00. 


- Σημειώνεται ότι εξαλουθεί να επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών.


-Παράλληλα, το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο είχε ισχύ μέχρι τις 31/1, παρατείνεται έως και τις 7 Φεβρουαρίου και αφορά όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση. Αυτό σημαίνει ότι όσοι συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα υπολογίζονται ως ανεμβολίαστοι.


-Ταυτόχρονα σε ισχύ παραμένει το μέτρο της υποχρεωτικής επίδειξης πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης/rapid test για είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, λιανεμπόριο και η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ.


Tι εξετάζεται 


Όσον αφορά τη λειτουργία των γηπέδων, το μέτρο με το 10% και το πλαφόν των 1.000 φιλάθλων παραμένει, ωστόσο τα δεδομένα θα αξιολογηθούν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα.


Το σκεπτικό της απόφασης


Όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης, η χαλάρωση των μέτρων αποφασίστηκε λαμβάνοντας υπόψη:


-τη μείωση η οποία παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες σε ό,τι αφορά τα κρούσματα,


-την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η οποία –όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας- «παραμένει, αλλά υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ εισιτηρίων και εξιτηρίων»,


-τα νέα δεδομένα που έχουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον, όπου –όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης- «ο χρόνος νοσηλείας της και η νοσηρότητά της είναι μικρότερη από το χρόνο νοσηλείας και τη νοσηρότητα που είχαμε κατά τη μετάλλαξη Δέλτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.