Τελευταίες Ειδήσεις

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ… Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


Ανακοινώνοντας την πρόταση μας ως Κίνημα  Αλλαγής για τα δωρεάν  τέστ  και την  ανώτατη τιμή για  όσους  πολίτες  απευθύνονται στα διαγνωστικά κέντρα, κάποιοι έσπευσαν,  με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, να διαστρεβλώσουν την θέση μας, επικεντρώνοντας και μόνο στην διατίμηση βρίσκοντας την αφορμή να κατηγορήσουν τον πρόεδρο μας, Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο λαϊκισμός και η εργαλειοποίηση της πανδημίας που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις παλινωδίες, τις καθυστερήσεις, στα αποσπασματικά μέτρα και  την επιφανειακή στήριξη του ΕΣΥ από την κυβέρνηση της ΝΔ, δεν προσφέρει καμμιά υπηρεσία στους πολίτες.

Με αφορμή λοιπόν την έξαρση της Όμικρον τα δύο κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έδωσαν τα δικά τους σποτάκια. Του ΣΥΡΙΖΑ: «5ο κύμα: Απροετοίμαστοι , Αντιφατικοί, Επικίνδυνοι, και σε διακοπές.» Το νηφάλιο σποτ του Κινήματος Αλλαγής προτρέπει στον εμβολιασμό  «Σπάμε τον Φόβο και την Παραπληροφόρηση. Ραντεβού Αλληλεγγύης και Ζωής.»

«Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στην κομματική εργαλειοποίηση της πανδημίας και στην ρεαλιστική ανάγνωση της πραγματικότητας με εν συναίσθηση που δείχνει το σποτ του Κινήματος Αλλαγής» όπως διαπιστώνει γνωστός αρθρογράφος. Οι πολίτες κουράστηκαν από τον τοξικό λόγο και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό  «ανέχονται» ακόμη   τα λάθη της κυβέρνησης.

Η πρόταση μας για τα τέστ που διατύπωσε πολύ καθαρά ο πρόεδρος μας, διαστρεβλώθηκε επίτηδες, προβάλλοντας το ένα σκέλος, αυτό της διατίμησης, για να κατηγορηθεί το κίνημα μας και ο νέος πρόεδρος του.

Η πρόταση μας έχει τρία σκέλη:

1.       Περισσότερα σημεία όπου πραγματοποιούνται δωρεάν τέστ  (PCR + RAPID)  ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν  όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας χωρίς κανένα κόστος.  Άρα ενεργοποίηση όλων των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ σε αυτή την διαδικασία.                                                                                                               Επίσης διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των δομών αυτών. Η εφαρμογή αυτών των μέτρων θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερους ελέγχους εντελώς δωρεάν χωρίς ταλαιπωρία και κίνδυνο μετάδοσης λόγω του συνωστισμού.

2.       Περισσότερα δωρεάν self tests ανά ΑΜΚΑ  ώστε να είναι ευκολότερη η διάγνωση ατομικά.

3.       Για τις περιπτώσεις που οι πολίτες επιθυμούν να κάνουν rapid tests η PCR με δικά τους έξοδα  (λόγω του μικρού αριθμού σημείων δωρεάν ελέγχου και του περιορισμένου ωραρίου λειτουργίας), λόγω της έξαρσης της πανδημίας και επειδή τα διαγνωστικά tesτs αποτελούν βασικό εργαλείο επιδημιολογικής επιτήρησης, προτείναμε για τις επόμενες τουλάχιστον 15 ημέρες (όπου αναμένεται κορύφωση της πανδημίας) να επιβληθεί ανώτατη επιτρεπτή τιμή, τόσο στα PCR (40 ευρώ) όσο και στα rapid tests (7 ευρώ)  ώστε να προστατευθούν οι πολίτες από φαινόμενα υπερχρέωσης και αισχροκέρδειας. Αυτό ανάγκασε και  την κυβέρνηση να επιβάλλει ανώτατες τιμές.  Ακόμη και συνταγογράφηση (δωρεάν) να υπήρχε χωρίς ανώτατη τιμή ο λογαριασμός θα στέλνονταν στον φορολογούμενο.

Η Αριστερά λέει όλα δωρεάν και στέλνει τον λογαριασμό στο φορολογούμενο, η Δεξιά στηρίζει υψηλές ανώτατες τιμές προς όφελος των μεγάλων ιατρικών ομίλων και η σοσιαλδημοκρατία που επαγγέλλεται το Κίνημα Αλλαγής είναι μια διαφορετική πολιτική αντίληψη, στήριξης των αδύναμων, αποφυγή αισχροκέρδειας και εξοικονόμησης πόρων για το ΕΣΥ. Αυτή είναι η διαφορά μας και οι πολίτες   αποφασίζουν…..      

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.