Τελευταίες Ειδήσεις

Προγράμματα για θεσσαλούς μετανάστες και Μετέωρα


Με την φετινή συνταγή, η οποία με μια πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων στην τουριστική κίνηση φαίνεται επιτυχημένη, θα κινηθεί και την επόμενη χρονιά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την έγκριση του νέου σχεδίου τουριστικής προβολής από το Περιφερειακό Συμβούλιο.


Ένα σχέδιο που επιχειρεί να αξιοποιήσει τα υπάρχοντα δεδομένα και να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των θεσσαλικών προορισμών, με σκοπό την αύξηση του μεριδίου της αγοράς του τουρισμού της Θεσσαλίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με τη διατήρηση των παλαιών αγορών και την αναζήτηση νέων για την προσέλκυση Ελλήνων και ξένων τουριστών, καθώς και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και άμβλυνση της εποχικότητας του τουριστικού επαγγέλματος, με διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.


Χαρακτηριστικά στοιχεία του προγράμματος τουριστικής προβολής για το 2022, το κόστος του οποίου ξεπερνά το 1,1 εκ. ευρώ, είναι ο προσανατολισμός στον ποιοτικό θεματικό τουρισμό με βαρύτητα στον καταδυτικό, τον περιπατητικό και τον γαστρονομικό τουρισμό, καθώς και η στόχευση στις αγορές της Γερμανίας και της Γαλλίας για ηλικιακές ομάδες άνω των 50 χρόνων, της Γερμανίας, της Ρωσίας και του Ισραήλ για τις νέες ηλικίες και τα μαθητικά γκρουπ, της Κορέας, της Κίνας και της Ιαπωνίας για γενικό τουρισμό και φυσικά στην ελληνική αγορά για τον εσωτερικό τουρισμό.


“Eπιστροφή στην πατρίδα” και Μετέωρα


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν, όπως αποδείχθηκε από τις ερωτήσεις και τα σχόλια των περιφερειακών συμβούλων, δύο προγράμματα-δράσεις.


Η πρώτη με τίτλο «Θεσσαλία – Επιστροφή στην πατρίδα» αφορά σε πρόγραμμα που δρομολογείται σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας αλλά και τις άλλες Ενώσεις και λοιπούς φορείς για την (επανα)σύνδεση των Θεσσαλών πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς στο εξωτερικό με την πατρίδα τους, ώστε να την επισκεφθούν, να τη γνωρίσουν, να ξαναβρούν τις ρίζες και τις οικογένειές τους.


«Περισσότερο και από την επίσκεψή τους, ο καθένας από αυτούς είναι και ένας άνθρωπος που θα μεταφέρει όμορφες ιστορίες και καλή εικόνα στον περίγυρό του, θα είναι ένας πολλαπλασιαστής της εκστρατείας μας. Αυτό το πρόγραμμα έχει οργανική σχέση και με το έργο της επιτροπής για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, η οποία συνεχίζεται και το 2022», τονίζεται χαρακτηριστικά στο σχέδιο δράσης.


Η δεύτερη με τίτλο «Θεσσαλία – οι δρόμοι της πίστης» αφορά σε επέκταση του προγράμματος των Μετεώρων με τη χαρτογράφηση προσκυνηματικών εκδρομών σε όλη τη Θεσσαλία σε ναούς και μοναστήρια που τα περισσότερα έχουν ήδη ενταχθεί από την Περιφέρεια να αναστηλωθούν. Σκοπός της δράσης είναι η επιμήκυνση των διανυκτερεύσεων των επισκεπτών πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού και η διασύνδεσή τους με άλλα τουριστικά προϊόντα.


Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η Θεσσαλία αναμένεται να συμμετάσχει ως εκθέτης στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της Ελλάδας και τους εξωτερικού.


Ωστόσο η συμμετοχή αυτή εξαρτάται από τις συνθήκες των αγορών σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας, ενώ σε κάποιες εκθέσεις που δεν συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα, επιλέχθηκε να γίνει σε αυτές τις χώρες roadshow, οπότε «είναι καλύτερη η διεισδυτικότητα των επαγγελματιών και η ανάδειξη των προορισμών».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.