Τελευταίες Ειδήσεις

Οι Επαγγελματίες στην Εστίαση έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

 


Να συνεχίσουν τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους

που πλήττονται από τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές

            Οι επαγγελματίες της εστίασης, με τις μαζικότατες κινητοποιήσεις τους και το καθολικό κλείσιμο καταστημάτων στα Τρίκαλα και  σε όλη τη χώρα, έδωσαν τη δική τους απάντηση στην κυβέρνηση που με τακτικισμούς επιδίωξε να εμφανίσει το άσπρο μαύρο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί :

● Έστησε και πάλι στον τοίχο με τα νέα μέτρα και τα εξοντωτικά πρόστιμα τους επαγγελματίες

● Συκοφαντεί και στοχοποιεί τους επαγγελματίες στην εστίαση ως τα «μαύρα πρόβατα» της «ατομικής ευθύνης» ενάντια στην πανδημία , όταν η ίδια άφησε αθωράκιστη την υγεία και ξέχασε τη δική της κυβερνητική-κρατική ευθύνη.

            ●Εμπαίζει κι από πάνω τους επαγγελματίες  μιλώντας για "μικρή αναστάτωση" και "κινητοποιήσεις χωρίς λόγο", ενώ με  κουτοπονηριές επιδιώκει  να φέρουν σε αντιπαράθεση τους επαγγελματίες της εστίασης με άλλους κλάδους, όπως το εμπόριο.



 Με τις κινητοποιήσεις στα Τρίκαλα και σε πολλές άλλες πόλεις  οι επαγγελματίες έδωσαν την απάντησή τους  και δεν ξεγελιούνται από τους τακτικισμούς της κυβέρνησης.

Γιατί όλοι αισθάνονται οργή και αγανάκτηση ,βλέποντας από τη μια πακτωλό δισεκατομμυρίων που μοιράζονται με γαλαντομία στους μεγάλους  επιχειρηματικούς ομίλους και από την άλλη ημίμετρα με ημερομηνία λήξης προς τους αυτοαπασχολούμενους και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Την ώρα που η αγωνία για τα συσσωρευμένα χρέη σε εφορία, τράπεζες, των δανείων της επιστρεπτέας προκαταβολής, αλλά και για την ακρίβεια, που τσακίζει πρώτες ύλες και τιμολόγια Ενέργειας, παραμένει στο κόκκινο.

Το ΚΚΕ στηρίζει έμπρακτα τους επαγγελματίες στην εστίαση, στο εμπόριο, σε όλους τους κλάδους, όλους όσοι συνεχίζουν να δίνουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης. Γι’ αυτό και κατέθεσε εκ νέου προτάσεις για την ουσιαστική ανακούφισή τους που αφορούν την άρση των εξοντωτικών προστίμων, τη γενναία διαγραφή χρεών σε εφορία, τράπεζες, δημοτικών τελών και αυτών της επιστρεπτέας προκαταβολής, την επανένταξή τους στο αφορολόγητο και την κατάργηση χαρατσιών, όπως το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ, η προκαταβολή φόρου, την επιδότηση για την απορρόφηση των αυξήσεων στην Ενέργεια κλπ.

Χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις τους και τους καλεί να συνεχίσουν πιο δυναμικά τον αγώνα τους, ενώνοντας τη φωνή τους και με τους εργαζόμενους που πλήττονται από τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές. Η συντονισμένη λαϊκή πάλη για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος είναι η μόνη που μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους και στις δικές τους διεκδικήσεις και να φέρει πραγματικά στο επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες που θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας των λίγων και εκλεκτών.

 

 

ΤΡΙΚΑΛΑ  17/11/2021      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.