Τελευταίες Ειδήσεις

Μήνυμα του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων για την πανδημία


Αγαπητοί συνδημότες, αγαπητές συνδημότισσες,

 

Αυτό που ζούμε δυο χρόνια τώρα, ξέρουμε όλοι πια τι επιπτώσεις έχει στη ζωή μας.

Στο Δήμο μας καταφέραμε, με την προσπάθεια όλων, να έχουμε μια κατάσταση ελεγχόμενη που δείχνει όμως να ακολουθεί τις τελευταίες ημέρες αυξανόμενη πορεία.

Με την προσπάθεια όλων μας καταφέραμε να δουλέψει έστω και με μεγάλη δυσκολία, η τουριστική οικονομία μας.

Παρόλα αυτά υπήρξαν και υπάρχουν επιπτώσεις. Ο περιορισμός και αυτοπεριορισμός μας, οι δυσκολίες στην εργασία μας, η ανησυχία σε εμάς και όλους όσους βρίσκονται κοντά μας.

Ο κορονοϊός είναι εδώ δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Είναι ο ύπουλος εχθρός που μπορεί να βρίσκεται δίπλα μας και να μη το ξέρουμε. Για αυτό κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει.

Τώρα, απαιτείται περισσότερο από ποτέ προσοχή, πρόληψη, αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Δεν μας επιτρέπεται τώρα να χαλαρώσουμε.

Τα προβλήματα στο σύστημα Υγείας, η ανάγκη για εργασία και η αγωνία για την νέα τουριστική περίοδο δεν μας επιτρέπει χαλάρωση τούτη τη στιγμή.

Αυτή την κρίσιμη ώρα μη το ξεχνάμε, ο καθένας μας οφείλει να προστατεύει τον εαυτό του και με αυτόν τον τρόπο να προστατεύει τον διπλανό του, την οικογένεια, τους γονείς, τους φίλους του.

Κανείς μας δεν είναι άτρωτος. Με σκέψη και σύνεση καλούμαστε να τηρούμε τις οδηγίες των επιστημόνων και της Πολιτείας.

Όχι από φόβο, λόγω των αυξημένων αστυνομικών ελέγχων, αλλά γιατί αυτό επιβάλλει η λογική και η ευαισθησία μας, για το κοινό καλό, για τη ζωή μας.

Ας κάνουμε αυτό που πρέπει, ας χρησιμοποιήσουμε το μοναδικό όπλο που έχουμε ενάντια σε αυτόν τον εχθρό.

Η επιστημονική γνώση είναι η δύναμή μας. Ας κάνουμε όλοι το εμβόλιο, γιατί μόνο αν προστατευτεί η μεγάλη πλειοψηφία, θα μπορέσουμε να βγούμε γρήγορα νικητές.

Η υγεία είναι η μεγαλύτερη ανθρώπινη ευλογία, πόσο μάλλον όταν, οι άνθρωποι που αγαπάμε και νοιαζόμαστε είναι ευτυχισμένοι και υγιείς.

 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.