Τελευταίες Ειδήσεις

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία της επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών σε δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της επιδημίας του κορωνοϊού. 


Ηεπιστράτευση ιδιωτών γιατρών ξεκινά από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας πιέζει ασφυκτικά τα νοσοκομεία της χώρας.


Δεν θα γίνουν πανελλαδικά επιστρατεύσεις ιδιωτών γιατρών, αλλά μόνο στις επιβαρυμένες περιοχές όπου υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία. Το μέτρο αυτό κρίνεται αναγκαίο, καθώς το προσωπικό στα νοσοκομεία δεν επαρκεί, λόγω και του γεγονότος ότι υπάρχουν αρκετοί γιατροί σε αναστολή.


Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σήμεραΤετάρτη (10/11), θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται τα πρώτα φύλλα πορείας αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και κατόπιν στη Θεσσαλία.


Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει ήδη αναφέρει ότι η επίταξη ιδιωτών γιατρών ενδέχεται να γίνει ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας, χαρακτηρίζοντάς την «έσχατο μέσο». Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι μεταφέρεται προσωπικό από περιοχές που δεν πιέζονται.


Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι ενημερώνονται οι Ιατρικοί Σύλλογοι, έτσι «ώστε σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση σε αυτή την πρόσκληση, η κυβέρνηση να προχωρήσει και σε επίταξη των υπηρεσιών. Ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί και οι γιατροί θα έρθουν οικειοθελώς», πρόσθεσε.


Και κατέληξε: «Επειδή το Εθνικό μας Σύστημα πιέζεται και απουσιάζουν συγκεκριμένες ειδικότητες ιατρών, εάν δεν υπάρξει άμεσα ανταπόκριση, και όταν λέω άμεσα εννοώ στην τρέχουσα εβδομάδα, και δεν καλυφθούν οι θέσεις ή μέρος αυτών των θέσεων, τότε θα πάμε και σε επίταξη υπηρεσιών. Προσέξτε, αναφέρομαι στις περιοχές οι οποίες πιέζονται, όχι συνολικά. Δεν θα ξεκινήσουμε συνολικά. Πιστεύω ότι με την καλή συνεργασία των Ιατρικών Συλλόγων και με τον σχεδιασμό που έχουμε από τις Υγειονομικές Περιφέρειες, θα το λύσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.