Τελευταίες Ειδήσεις

Εκδήλωση για τον Αλέκο Ζούκα

 


Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο

 ·        Από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας

 

 

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης για τον δημοσιογράφο-συγγραφέα-εκδότη-μουσικό Αλέκο Ζούκα, την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη «Οφειλή» στο οποίο σκιαγραφεί το πορτρέτο του πολυσχιδή Αλέκου Ζούκα.

 

Τα ταξίδια του σκηνοθέτη με τον Αλέκο και τους φίλους του στην Πυρσόγιαννη, εναλλάσσονται με τις εκμυστηρεύσεις του συγγραφέα, που μιλάει για την εμπειρία του με τον καρκίνο που δεν κατάφερε να νικήσει, φεύγοντας από τη ζωή στις 8 Απριλίου του 2012.

Πρόκειται για ένα εγκώμιο στη φιλία από έναν Άγγελο αμαρτωλό, όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης, προσθέτοντας: «Ο κάθε άνθρωπος που γνωρίζουμε στη ζωή μας είναι ένα ταξίδι και πολλές φορές νιώθουμε από την αρχή αν θα ταξιδέψουμε μαζί του πρώτη θέση ή χωρίς αποσκευές και με άδειες τσέπες».

Στο ντοκιμαντέρ «Οφειλή», ο Αλέκος Ζούκας αντιμετωπίζεται σαν λογοτεχνικός «ήρωας». Δεν είναι μια βιογραφία του.

Ο Αλέκος Ζούκας, ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός, γλεντζές και ταυτόχρονα βαθιά στοχαστικός, άφησε έντονο το αποτύπωμά του και στη Λάρισα τόσο μέσα από την ενασχόλησή του με την έντυπη δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο (Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, Ημερήσιος Κήρυκας κ.λπ), όσο και μέσα από τον συγγραφικό του έργο.

Για τον Αλέκο Ζούκα θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης Σταύρος Ψυλλάκης και ο φιλόλογος και λογοτέχνης Κώστας Ντόλκος.

Θα χαιρετίσουν, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Δημήτρης Χορταργιάς. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος Γιάννης Σιούλας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.