Τελευταίες Ειδήσεις

Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό


Συνεδρίασε σήμερα 22-11-2021 το Σ.Ο.Π.Π. της Π.Ε. Τρικάλων, με θέμα: «Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό» με τηλεδιάσκεψη και συντονιστή τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη.

 

Έλαβαν μέρος οι :

1.                  Κων/νος Μπάρδας-Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης.

2.                  Στέργιος Νίντος-Διευθυντής Α.Δ. Τρικάλων.

3.                  Ταξίαρχος Κων/νος Δαλάκης-Διοικητής ΣΜΥ.

4.                  Αντιπύραρχος Ευάγγελος Τσιορλίδας-Αναπληρωτής Διοικητής της ΔΙΠΥΝ Τρικάλων &

Διοικητής της Π.Υ. Καλαμπάκας.

5.                  Αντιπύραρχος Δημήτριος Παπαγεωργίου-Διοικητής της Π.Υ. Τρικάλων.

6.                  Σταυρούλα Μωϋσιάδου-Διευθύντρια Δ/νσης Δασών Τρικάλων.  

7.                  Κων/νος Γαβριηλίδης-Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας.

8.                  Βασίλειος Καραλής-Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας.

9.                  Νικόλαος Μιχαλάκης-Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας.

10.              Αθανάσιος Τρίγκας-Προϊστάμενος Τμήματος Συντήρησης και Κίνησης Οχημάτων και Μηχανημάτων Έργων.

11.              Απόστολος Κοντός-εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Τρικάλων.

12.              Στέφανος Φωλίνας-Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Τρικάλων .

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τόνισε ότι, με τη συνδρομή όλων, θα ανταπεξέλθουμε στις όποιες δυσκολίες και στην τρέχουσα χειμερινή περίοδο.

Επισήμανε ότι στον νομό υπάρχουν τέσσερις αποχιονιστικοί σταθμοί, στην Τρυγώνα Καλαμπάκας, στην Ελάτη, στις εγκαταστάσεις της ΚΟΜΔΕ στα Τρίκαλα και της ΔΕΣΕ στην Πατουλιά, οι οποίοι έχουν εφοδιαστεί με ποσότητες αλατιού και πως υπάρχουν αλατιέρες και μηχανήματα έργων, τόσο της Περιφέρειας, αλλά και μισθωμένα από ιδιώτες.  

13.              Οι κκ. Ταξίαρχος Κων/νος Δαλάκης Διοικητής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων, Στέργιος Νίντος Διευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Τρικάλων, Αντιπύραρχος Ευάγγελος Τσιορλίδας Αναπληρωτής Διοικητής της ΔΙΠΥΝ Τρικάλων & Διοικητής της Π.Υ. Καλαμπάκας, Αντιπύραρχος Δημήτριος Παπαγεωργίου Διοικητής Π.Υ. Τρικάλων, επιβεβαίωσαν τη δεδομένη ετοιμότητα των υπηρεσιών τους, οι οποίες ενεργούν πάντα σύμφωνα με τα δικά τους επιχειρησιακά σχέδια, στο πλαίσιο του γενικού σχεδίου αντιμετώπισης καταστροφών, ενώ επεσήμαναν την άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς κατά τα προηγούμενα έτη.

Ο κ. Απόστολος Κοντός εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Τρικάλων, ανέφερε ότι η ΛΕΔ είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο Ε.Ο της Γ.Γ.Π.Π. και ότι τα μέλη της μπορούν να συνδράμουν όποτε της ζητηθεί.

Οι κκ. Σταυρούλα Μωϋσιάδου Διευθύντρια Διεύθυνσης Δασών Τρικάλων, Κων/νος Γαβρηιλίδης Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, Βασίλειος Καραλής Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας, Νικόλαος Μιχαλάκης Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας, Αθανάσιος Τρίγκας Προϊστάμενος Τμήματος Συντήρησης και Κίνησης Οχημάτων και Μηχανημάτων Έργων, ανέφεραν ότι οι Υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα σχέδιά τους όταν τους ζητηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.