Τελευταίες Ειδήσεις

«Γονάτισε» το Νοσοκομείο Τρικάλων…


Διασωληνωμένοι ασθενείς στον τέταρτο όροφο, εκτός ΜΕΘ με επικουρικό νοσηλευτικό να τους παρακολουθεί, χωρίς εξειδίκευση, γυναικολόγος αντιμετωπίζει βαριές πνευμονίες, γενική ιατρός εφημερεύει με 80 περιστατικά συν τους διασωληνωμένους.


Στις ιδιωτικές κλινικές που επιτάξαν πάνε τα πολύ ελαφρά περιστατικά, γεγονός που προσφέρει σχεδόν μηδαμινή βοήθεια σ αυτό που συντελείται στον τέταρτο όροφο του Γ.Ν. Τρικάλων ,όπου υπάρχει πληρότητα 100%. Σ’ αυτό το κύμα δε το 40% των ασθενών είναι για ΜΑΦ, η οποία ενώ είχε αποφασιστεί από πέρυσι δεν δρομολογήθηκε ποτέ η στελέχωση της με ανθρώπινο δυναμικό, αλλά ούτε και δημιουργήθηκε με το και σήμερα ο κατάλληλος χώρος ανάπτυξης της.


Το ιατρικό νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό εξουθενωμένο, στα όρια του… Μην μπορώντας να βγάλει πλέον βάρδια, δουλεύοντας με 1 ρεπό, χωρίς άδεια, φορώντας την “πανοπλία” που από μόνη της σου δημιουργεί περίεργα συναισθήματα και κούραση. Προσωπικό στη ΜΕΘ ψυχικά και σωματικά κουρασμένο, το οποίο θα κληθεί να λειτουργήσει και την ΜΑΦ;


Παθολογικές κλινικές σε πληρότητα 100% με κουτσουρεμένο προσωπικό, είτε γιατί νοσεί, είτε γιατί βρίσκεται σε αναστολή, χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση. Μέσα σ’ όλα αυτά βέβαια υπάρχουν τοποθετήσεις προσωπικού στα τακτικά ιατρεία των οποίων τα ραντεβού μειώθηκαν στο 50%, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες οικονομικά και ιατρικά.


Οι υγειονομικοί παλεύουν μόνοι τους στην κυριολεξία! Είναι εκεί παρόντες οι συνάδελφοι που αγωνίζονται για το αυτονόητο. Την μονιμοποίηση τους, την ένταξη τους στα βαρέα. Έστω και τώρα σ’ αυτή τη χρονική στιγμή πρέπει να υπάρξει μέριμνα για ενίσχυση του προσωπικού, επιστροφή των συναδέλφων με αναστολή (με όλα τα μέτρα που απαιτούνται).Δεν γίνεται αντιπολιτευτική πολιτική που ίσως κάποιοι σπεύσουν να πουν…είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!.


 


ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείου Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.