Τελευταίες Ειδήσεις

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Στη διεθνή έκθεση τουρισμού PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη, η οποία αποτελεί συνώνυμο της διεθνούς τουριστικής αγοράς αφουγκραζόμενη τις ανάγκες του τουριστικού γίγνεσθαι, οι άνθρωποι του τομέα τουρισμού του δήμου Μετεώρων και συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Λύπας Δημήτριος και ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Τουρισμού και Οικονομικών κ. Νικολογιάννης Σπύρος πραγματοποίησαν σωρεία επαφών με την πολιτική ηγεσία του Τουρισμού και με ανθρώπους της αγοράς.

Οι εποικοδομητικές συναντήσεις με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια, την Υφυπουργό Τουρισμού κα Ζαχαράκη και την Πρόεδρο του ΕΟΤ κα Γκερέκου έδωσαν την ευκαιρία να διατυπωθούν προβλήματα και προοπτικές που σχετίζονται με τον κλάδο και θα επιτρέψουν στην κεντρική πολιτική εξουσία να συμβάλει στην επίλυσή τους και να συνεργαστεί με το δήμο Μετεώρων σε θέματα που άπτονται της εκπαίδευσης,  της διαχείρισης πληροφορίας και της έρευνας για τον τουρισμό.

Παράλληλα, η επίσκεψή τους στα περίπτερα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού της ΠΕ Τρικάλων, όπου συνομίλησαν με τον εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού κ. Μπουτίνα Ιωάννη και με έμπειρα στελέχη και συνεργάτες των δομών αυτών, επέφερε μία σύγκληση απόψεων εξάγοντας χρήσιμα συμπεράσματα για το σήμερα και το αύριο του τουρισμού στην Ελλάδα, τη Θεσσαλία και το δήμο Μετεώρων.

Τέλος, η διευρυμένη συνομιλία με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Τάσιο και με τον «οικοδεσπότη» Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα, αποτέλεσαν τον καλύτερο επίλογο καθώς αναλύθηκαν θέματα που αφορούν την τουριστική αγορά και αποτελούν εχέγγυα στη διαμόρφωση μίας ικανής στρατηγικής, με στόχο την προσαρμογή της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων και των επιχειρήσεων  στα νέα δεδομένα και στις ανάγκες που απορρέουν στη νέα εποχή που διανύουμε.










Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.