Τελευταίες Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Στο τραπέζι νέα μέτρα - Στη μάχη και οι ιδιωτικές κλινικές


Αυστηροποίηση των μέτρων σε χώρους που εισέρχονται τόσο οι ανεμβολίαστοι όσο και οι εμβολιασμένοι πολίτες μελετά η κυβέρνηση, την ώρα που οι σκληροί δείκτες της νόσου βρίσκονται σε διαρκή άνοδο.


Οι θάνατοι χθες έφτασαν τους 70 και οι διασωληνωμένοι 489, αριθμοί που προβληματίζουν τους ειδικούς, οι οποίοι υποστηρίζουν  ότι το ΕΣΥ έχει αρχίσει να πιέζεται πάρα πολύ και αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, η «έκρηξη» των διασωληνώσεων θα δημιουργήσει πολύ μεγάλο πρόβλημα.


Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πώς θα εξελιχθούν οι επόμενες εβδομάδες, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως κρίσιμες.


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, προς το παρόν δεν εξετάζεται η θέσπιση νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους, ωστόσο σε περίπτωση που τα νέα μέτρα αποτύχουν, θα πέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο «σκληρού lockdown».


Αναλυτικότερα, στόχος σε πρώτο στάδιο είναι να συνεκτιμηθούν τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή των προσφάτως θεσπισμένων μέτρων και ειδικότερα να διαπιστωθεί κατά πόσο αυτά όντως εφαρμόζονται σωστά.


Συγκεκριμένα, κατά το ίδιο ρεπορτάζ, είναι πιθανό οι ανεμβολίαστοι να μπορούν να εισέλθουν μόνο σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία μη έχοντας τη δυνατότητα να μετέχουν σε καμία άλλη δραστηριότητα ακόμη και με rapid test.


Την ίδια ώρα, ένα ιδιαιτέρως ακραίο σενάριο, το οποίο ωστόσο θεωρείται απευκταίο, είναι οι ανεμβολίαστοι να μην είναι σε θέση να εισέλθουν ούτε σε σούπερ μάρκετ, κάνοντας έτσι τις αγορές τους μόνο ηλεκτρονικά.


Αυτό αποτελεί ένα ακραίο σενάριο το οποίο θα εξεταζόταν μόνο σε περίπτωση που το Σύστημα Υγείας έφτανε σε σημείο κατάρρευσης.


Επιπλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι αλλαγές θα αφορούν σε πρώτη φάση σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο. Έως τώρα, οι καταναλωτές εισέρχονται στα σούπερ μάρκετ με τις αποστάσεις να θέλουν έναν πελάτη ανά 2 τ.μ. Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, αυτό αναμένεται να αλλάξει και πλέον ένας πελάτης θα επιτρέπεται ανά 9 τ.μ. Παράλληλα, υπό εξέταση μπαίνει και το όριο πελατών σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα.
Στη «μάχη» και οι ιδιωτικές κλινικές


Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε χθες το βράδυ τηλεδιάσκεψη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, προκειμένου να επικαιροποιήσουν το πλαίσιο συνεργασίας Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. 


Η συνεργασία του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό τομέα αφορά στην παροχή του συνόλου των ελεύθερων κλινών ΜΕΘ από τις ιδιωτικές Κλινικές στη διαχείριση του ΕΚΑΒ, στην παροχή αυτοτελών δομών για ασθενείς Covid, καθώς και στην παροχή κλινών για Covid άλλα και λοιπά περιστατικών.  


Συγκεκριμένα,  εκτός από τις κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται σε περιστατικά του ΕΣΥ, ήδη στην Θεσσαλονίκη έχουν διατεθεί πάνω από 200 κλίνες για περιστατικά Covid και πάνω 100 κλίνες για λοιπά περιστατικά. Στη Θεσσαλία, έχουν διατεθεί άνω των 200 κλινών για περιστατικά Covid και άνω των 150 για λοιπά περιστατικά.


Οι ιδιωτικές Κλινικές διαβεβαίωσαν ότι θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της Πολιτείας για επιπλέον κλίνες για Covid και λοιπά περιστατικά, τόσο στην Αττική όσο και σε όλες τις άλλες περιφέρειες, όταν κριθεί απαραίτητο. Επιπλέον, θα υπάρξει και Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλειο (ΚΕΝ) για τη διαχείριση περιστατικών Covid  απευθείας από ιδιωτικές Κλινικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.