Τελευταίες Ειδήσεις

Επέτειος τεσσάρων ετών από της ενθρονίσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.Θεοκλήτου και υποδοχή ιεράς εικόνος.


Στις 25 Νοεμβρίου 2021, εορτάζει την επέτειο τεσσἀρων ετών από την ενθρόνισή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Επ' ευκαιρία αυτού του γεγονότος και ένεκα της εορτής της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου, ο Σεβ. κ. Θεόκλητος τέλεσε την θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Οσίων Μετεώριτων Πατέρων Καλαμπάκας, αναπέμποντας ευχές και ικεσίες στον παντοδύναμο Θεό που τον αξίωσε να λάβει τον τρίτο βαθμό της ιερωσύνης και να υπηρετήσει από αυτήν την θέση την Εκκλησία και τον πιστό λαό των Σταγών και των Μετεώρων.

Των λατρευτικών συνάξεων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ενώ συμμετείχαν οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών των Μετεώρων καθώς και Ιερομόναχοι, Ιερείς, Διάκονοι Μοναχοί της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων.

Προ του πανηγυρικού Εσπερινού, έγινε η υποδοχή της καινούργιας εφεστίου ιεράς εικόνας της Παναγίας Μετεωριτίσσης  καθώς και η ενθρόνισή της στο μόνιμο ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι της.

 

0

1

2

3

4

5

5a

6

7

8

9

b0

b1

b1a

b2

b3

b4

b5

b6

b7

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.