Τελευταίες Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα ελευθερίας για τους εμβολιασμένους - Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις


Επιπλέον προνόμια ελευθερίας αναμένεται σύντομα να αποκτήσουν οι πλήρως εμβολιασμένοι. 


Η κανονικότητα φαίνεται πως επιστρέφει αλλά μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους, ενώ στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να γίνει ακόμα ένα βήμα, το οποίο και θα ανακοινωθεί επισήμως την Τετάρτη.


Συγκεκριμένα, συζητείται οι πλήρως εμβολιασμένοι να μπορούν να απολαμβάνουν τη διασκέδασή τους με μουσική σε εσωτερικούς χώρους εστίασης ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές, οι οποίες βρίσκονται σε μίνι lockdown. Πρόκειται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, για το επικρατέστερο σενάριο και αναμένεται το πότε θα «κλειδώσει».


Την ίδια ώρα, φαίνεται πως οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται να συμμορφώνονται με τη βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ένα από τα δύο μέτρα που μαζί με την απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα ισχύουν στις «κόκκινες» περιοχές.


Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ενδέχεται να έχουν ελευθερία κινήσεων ακόμα και μετά τη 1 το βράδυ, ενώ θα μπορούν να είναι όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης, σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους. 


«Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown»


Ηχηρό «όχι» σε νέο καθολικό lockdown, είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του από τους επιστήμονες και τα οποία δείχνουν ότι το φετινό φθινόπωρο θα είναι εντελώς διαφορετικό από το περσινό, καθώς το ΕΣΥ βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση και δεν υπάρχει η πίεση της προηγούμενης χρονιάς.


«Καθεστώς μεγαλύτερης ελευθερίας για να φτάσουμε στο σημείο κανονικότητας»


Στο σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες στους πλήρως εμβολιασμένους αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το σχέδιο επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών, για την οποία θα ανακοινωθούν αλλαγές.


Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «εκεί που βρίσκονται πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες και άρα ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είναι τόσο μεγάλος χρειάζεται ένα καθεστώς πολύ μεγαλύτερης ελευθερίας, να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο κανονικότητας».


Αναφερόμενος στους μικτούς χώρους, ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για την προστασία των μη εμβολιασμένων τα οποία δεν θα είναι τιμωρητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.