Τελευταίες Ειδήσεις

Περιβαλλοντικές ανησυχίες από το Σύνδεσμο Υδραυλικών Τρικάλων


Δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις επιπτώσεις από τις εκπομπές καυσαερίων στο περιβάλλον, με στόχο να ερευνηθεί το ενεργειακό αποτύπωμα.


Τα όσα αποκαλύπτονται είναι πολύ σημαντικά , ενώ άκρως ενδιαφέροντα είναι και τα αποτελέσματα που αποκάλυψε η πρόσφατη έρευνα του Μηχ/γο Μηχ/κού Ιωάννη Μπετούνη για το αποτύπωμα που έχουν οι εστίες καύσης στο περιβάλλον. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο αδειούχων εγκαταστατών – συντηρητών καυστήρων υγρών και αερίων καυσίμων Θεσσαλίας “Η θέρμανση”.


Επίσης διανεμήθηκε ένα ερωτηματολόγιο προς συμπλήρωση, μέσω διαδικτύου, από τεχνικούς εγκαταστάτες συντηρητές, από όλη την Ελλάδα.


Με αφορμή λοιπόν την έρευνα και με στόχο να αναδειχθεί η αναγκαιότητα για την λήψη μέτρων και αποφάσεων, σχετικά με το επάγγελμα του τεχνικού εγκαταστάσεων καύσης και των εστιών καύσης που εισάγονται προς πώληση στην Ελλάδα ο Σύνδεσμός Υδραυλικών ν. Τρικάλων & Περιχώρων συναντήθηκε με τον Τρικαλινό υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε εκτενής αναφορά στα αποτελέσματα της έρευνας κα στη σημασία των όσων προέκυψαν, με τον κ. Σκρέκα να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τις προτάσεις που κατέθεσε ο πρόεδρος των Τρικαλινών υδραυλικών κ. Νίκος Βαλομάνδρας.


O κ. Σκρέκας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στο τέλος Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο Υπουργείο για να εξεταστούν τα αιτήματα των υδραυλικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.