Η τοπική αστυνομία διερευνά το περιστατικό που συνέβη στο ράντσο Μπονάνζα Κρικ στο Νέο Μεξικό, εκεί όπου γυρίζεται το γουέστερν του 19ου αιώνα.  Οι τελευταίες ανακοινώσεις τους αναφέρουν ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη και ακόμα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος κανενός προσώπου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του σερίφη της κομητειάς, η Χάτσινς και ο Σόουζα χτυπήθηκαν όταν ο 68χρονος Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε με ένα όπλο γυρισμάτων. Η τοπική εφημερίδα Santa Fe New Mexican reported μετέδωσε πως ο Μπάλντουιν ήταν συντετριμμένος και έκλαιγε όσο απαντούσε στα ερωτήματα των επιθεωρητών. 

Σε φωτογραφίες που ήρθαν στο φως τη δημοσιότητας, ο Μπάλντουιν διακρίνεται να κλαίει με λυγμούς και να αγωνιά μετά το δυστύχημα σε ένα πάρκινγκ στη Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό, κοντά στη σκηνή των γυρισμάτων του Rust όπου συνέβη το δυστύχημα.

 
 

Μια δεύτερη φωτό τον δείχνει κοντά σε ένα κράσπεδο με τα χέρια στα γόνατά του, συντετριμμένο.

 
 
 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σερίφη που επικαλέστηκε ο εξειδικευμένος ιστότοπος The Hollywood Reporter, ο σκηνοθέτης είναι σε «κρίσιμη κατάσταση». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλέστηκε εκπρόσωπο της παραγωγής, επρόκειτο για «ατύχημα», καθώς αντί για άσφαιρα στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο πρωταγωνιστής είχαν τοποθετηθεί αληθινές σφαίρες.

Σύμφωνα πάντως με το TMZ, δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί αν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα είχε κάποιο πρόβλημα ή αν με κάποιο τρόπο αντί για άσφαιρα είχε πραγματικές σφαίρες.

«Πληροφορηθήκαμε τα σοκαριστικά νέα σήμερα, πως ένα από τα μέλη μας, η Χαλίνα Χάτσινς, διευθύντρια φωτογραφίας στην παραγωγή Rust στο Νιου Μέξικο, κατέληξε από τραύματα που υπέστη στο σετ», επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η εκτελεστική σκηνοθέτιδα Ρεμπέκα Ράιν.