Τελευταίες Ειδήσεις

Από το Βήμα της Βουλής ο Θανάσης Λιούτας για το νέο νομοσχέδιο για την κοινωνική προστασία


Επί του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τοποθετήθηκε με ομιλία του, ο βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Το νέο νομοσχέδιο, υπογράμμισε ο Τρικαλινός Βουλευτής, προστατεύει τα παιδιά και στηρίζει όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν κάποια μορφή αναπηρίας.

 

«Στηρίζει και βοηθά αποφασιστικά και στην πράξη».

 

Με το νέο νομοσχέδιο αρχικά θεσπίζεται πλαίσιο πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης. Όλοι οι φορείς παιδικής προστασίας θα πρέπει άμεσα να καταγράφουν τις καταγγελίες και άμεσα να τις διαβιβάζουν στις αρμόδιες αρχές. Επιπρόσθετα απαγορεύεται στις δομές παιδικής προστασίας να εργάζονται, με οποιαδήποτε σχέση, ακόμη και εθελοντική, όσοι έχουν καταδικαστεί ή έχει ασκηθεί σε βάρος τους δίωξη για τα εγκλήματα, κατά της γενετήσιας ελευθερίας, της εμπορίας ανθρώπων, της εμπορίας ναρκωτικών και της ενδοοικογενειακής βίας.

 

Η παραβίαση των υποχρεώσεων από την πλευρά των φορέων συνεπάγεται βαρύτατες κυρώσεις (οικονομικές μέχρι και 10.000 ευρώ, ποσό το οποίο δύναται και να διπλασιαστεί, καθώς και η ανάκληση της άδειας πιστοποίησης των φορέων).

 

Ειδικότερα ο Θανάσης Λιούτας τόνισε, «μπροστά στην αποκάλυψη περιστατικών παιδικής κακοποίησης, δημιουργείται μεγάλο βάρος στο στήθος όλων μας, όλων των συμπολιτών μας. Η πρόληψη είναι η λύση. Η έγκαιρη διαπίστωση του κινδύνου και η άμεση ενεργοποίηση για την αντιμετώπισή του, είναι μονόδρομος. Με την πολιτική μας διασφαλίζουμε ότι κανένα έγκλημα σε βάρος των παιδιών δε θα μείνει ατιμώρητο, ενώ αγωνιζόμαστε με δύναμη, συνεχώς και πάντα για την πρόληψη».

 

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Λιούτας αναφέρθηκε και στη νέα ρύθμιση, εξέχουσας σημασίας, η οποία εισήχθη, εκείνη του Προσωπικού Βοηθού για τα άτομα με αναπηρία.

 

«Η Κυβέρνησή μας και όλοι μας δείχνουμε εμπράκτως την προσήλωσή μας στον στόχο της κοινωνικής προστασίας και της στήριξης».

 

Η ρύθμιση αυτή, υπογράμμισε ο Τρικαλινός Βουλευτής, αφορά όλους τους ανθρώπους με οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας – όποια αναπηρία και εάν έχουν, σε όποιον τόπο και εάν ζουν. Ο Προσωπικός Βοηθός θα βοηθά έμπρακτα τους ανθρώπους με αναπηρία στο να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας μας, βοηθώντας παράλληλα και τις οικογένειές τους, ώστε να βελτιωθεί αποφασιστικά η ποιότητα της ζωής τους».

 

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Θανάσης Λιούτας δήλωσε ότι, «η ζωή είναι μπροστά και εμείς είμαστε πάντα εδώ για να καταβάλλουμε μεγάλους αγώνες για μια καλύτερη ζωή, με ίσες ευκαιρίες για όλους».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.