Τελευταίες Ειδήσεις

Πυρπόληση & απελευθέρωση τιμά η Καλαμπάκα


Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την πυρπόληση της Καλαμπάκας στις 18 Οκτωβρίου 1943 και την απελευθέρωσή της από τον Γερμανό κατακτητή στις 18-20 Οκτωβρίου 1944.

Το πρωί της Κυριακής στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος τελέστηκε η επίσημη δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου συμπαραστατούμενου από ιερείς της Μητροπόλεως ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνηση ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας κ. Δημήτρης Μέκρας ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα που αποτελούν φάρο για τις επερχόμενες γενιές.

Αμέσως μετά εψάλει επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο των πεσόντων στον αύλειο χώρο του Αγίου Βησσαρίωνος και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις τοπικές αρχές και η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από την φιλαρμονική του Δήμου Μετεώρων.

Σημειώνεται ότι την προσεχή Τρίτη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τις δυο σημαντικές αυτές επετείους της Καλαμπάκας αλλά και την ιστορική επέτειο του ΟΧΙ.








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.