Τελευταίες Ειδήσεις

120 χρόνια ζωής για τον ΙΝ Αγίου Δημήτριου Διάβας


Σειρά εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της Διάβας με αφορμή την επέτειο 120 χρόνων από την ανοικοδόμησή του το 1901.

Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 120 χρόνων παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και κατοίκων της περιοχής.

Ομιλητές ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Φώτιος Βούρλας, Θεολόγος, τ. εφημέριος του εν λόγω ναού ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του ΙΝ Αγίου Δημητρίου και το βιβλίο του τα έσοδα των πωλήσεων του οποίου θα διατεθούν για την αποπεράτωση του Αγίου Παντελεήμονα Διάβας,

Ο Νικόλαος Πασχάλης, Θεολόγος , Διευθυντής 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας και πρόεδρος της ΕΛΜΕΤ με ιδιαίτερη αναφορά στον Άγιο Δημήτριο και τα μηνύματα του στην σύγχρονη εποχή μας και ο Πρεσβύτερος Ηρακλής Φίλιος, Βαλκανιολόγος-Θεολόγος, Εφημέριος ΙΝ Αγίου Δημητρίου Διάβας που μίλησε για την παρουσία και τον ρόλο της ενορίας δίπλα στον σύγχρονο άνθρωπο.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών πλακετών σε όσους προσέφεραν διαχρονικά με την διακονία τους στον ναό ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Ευθυμία Παπαγεωργίου-Τσιαντή, φιλόλογος και πρόεδρος του ΜΕΕΣ Διάβας.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.