Τελευταίες Ειδήσεις

Το σκάνδαλο ΚΟΥΡΤΣ και τα ΜΜΕ


O καγκελάριος μπήκε στο στόχαστρο έρευνας για διαφθορά πριν μερικές ημέρες με τα γερμανικά ΜΜΕ να αναφέρουν τότε πως τον βαρύνουν υποψίες ότι στο παρελθόν χρησιμοποίησε δημόσια κονδύλια για να εξασφαλίσει ευνοϊκή κάλυψη από ΜΜΕ.

"Ο Σεμπάστιαν Κουρτς και άλλοι εννέα ύποπτοι, καθώς και τρεις οργανισμοί" βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας για διάφορες αξιόποινες πράξεις στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, ανακοίνωσε η εισαγγελία διαφθοράς έπειτα από σειρά εφόδων χθες το πρωί.

Οι έφοδοι έγιναν στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Οικονομικών, στα κεντρικά γραφεία του συντηρητικού κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (ÖVP), στην έδρα μέσου ενημέρωσης και σε κατοικίες διαφόρων πολύ στενών συνεργατών του επικεφαλής της αυστριακής κυβέρνησης.

Μεταξύ του 2016 και του 2018, "πόροι του υπουργείου χρησιμοποιήθηκαν για να χρηματοδοτηθούν εν μέρει χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά παραταξιακό πολιτικό συμφέρον", σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι οποίοι βασίζουν την κατηγορία αυτή σε SMS που περιήλθαν στην κατοχή τους.

Την περίοδο εκείνη ο Σεμπάστιαν Κουρτς δεν ήταν καγκελάριος, ήταν ακόμη υπουργός Εξωτερικών.

Λέτε να γίνονται και εδώ τέτοια πράγματα;

Μπααα δεν νομίζω.......

 

Πηγή thetoc.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.