Τελευταίες Ειδήσεις

Φυσικό αέριο: Έως 200% αύξηση στους λογαριασμούς, «φούσκωσε» η τιμή της κιλοβατώρας



Έως 200% πάνω αναμένεται να φτάσουν οι τιμές στους λογαριασμούς φυσικού αερίου, εξαιτίας των ανατιμήσεων. Ποια τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την ρύθμιση τους και τι διευκρίνισε ο Υπουργός Οικονομικών για τις εξαγγελίες της ΔΕΘ. Ο Στρέκας από την αλλη ανακοίνωσε ότι έρχονται νέα μέτρα στήριξης.


Σύμφωνα με νέα στοιχεία, η τιμή της κιλοβατώρας του τριμήνου που μόλις ξεκινάει, πέρυσι ήταν 0,04 €, ενώ σήμερα φτάνει τα 0,10 €/κιλοβατώρα. Δηλαδή αύξηση της τάξεως 150%. 


Στο πλαίσιο αυτό η πρόβλεψη για την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021 σχετικά με την εκτιμώμενη κατανάλωση είναι 1,8 εκατ. ΜWH, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. 


Αναλυτικότερα, οι αλλαγές:

Ο λογαριασμός του φυσικού αερίου τον Ιανουάριο του 2021 ήταν στα 105 ευρώ, ενώ η πρόβλεψη για τον Ιανουάριο του 2022 είναι 333 ευρώ το μήνα, δηλαδή 217% αύξηση. 


Για μια πολυκατοικία που έχει κοινό καυστήρα

Από 390 ευρώ που ήταν η επιβάρυνση τον Δεκέμβριο του 2020, το κόστος για τον μήνα αυτό το 2021 προβλέπεται να φτάνει τα 1170 ευρώ, δηλαδή 200% αύξηση. 


Η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτών των επιβαρύνσεων λαμβάνει τα εξής μέτρα:

1. Επιπλέον ενισχύσεις έως τον Ιούνιο του 2022.

2. Διπλασιασμός του επιδόματος θέρμανσης.

3. Επιπλέον έκπτωση 15% από τη ΔΕΠΑ στο φυσικό αέριο.


Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι όλες οι φοροελαφρύνσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ θα ισχύσουν.


Σκρέκας:  Έρχονται άμεσες ενισχύσεις  σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Ο υπουργός Ενέργειας απ΄ό την πλευρά του εξήγησε πως οι τιμές της ενέργειας σε διεθνές επίπεδο καθορίζονται μέσα από τις χρηματαγορές. Η Ελλάδα πρώτη από όλους ανακοίνωσε τα μέτρα στήριξης των καταναλωτών, επεσήμανε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακρίβεια: «Φωτιά» τα νωπά προϊόνα και τα εποχιακά είδη (βίντεο)

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει και σε μεγαλύτερες ενισχύσεις αν χρειαστεί. «Κάθε φορά που θα αντιμετωπίζουμε τέτοιες συνθήκες και θα απειλούνται τα ελληνικά νοικοκυριά και οι Έλληνες καταναλωτές από τέτοιες εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές ενέργειας θα ερχόμαστε και θα τους στηρίζουμε, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν», τόνισε ο κ. Σκρέκας.


Για όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος θα υπάρξει ενίσχυση 60 ευρώ/μεγαβατώρα, δηλαδή 18 ευρώ το μήνα για ένα νοικοκυριό που καταναλώνει 300 μεγαβατώρες το μήνα. Επομένως, 70 ευρώ το τετράμηνο.


Για ένα νοικοκυριό με κοινωνικό τιμολόγιο η ενίσχυση προσδιορίζεται στα 24 ευρώ το μήνα. Επομένως, η τετραμηνιαία ενίσχυση θα φτάνει τα 100 ευρώ. 


Η ενίσχυση αυτή αφορά όλους τους παρόχους, όπως επεσήμανε ο υπουργός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.