Τελευταίες Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Ζάππειο Μέγαρο με επετειακή εκδήλωση για τη συμβολή της Θεσσαλίας στην Επανάσταση του 1821


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου  2021 στις 3  μ.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα, ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή της Θεσσαλίας στην Επανάσταση του 1821».  Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Επετειακή Έκθεση Ελλάδα 1821 -2021,  που φιλοξενείται  στο Ζάππειο Μέγαρο, το τριήμερο  2, 3 και 4 Οκτωβρίου  και τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021.

Χαιρετισμό  στη εκδήλωση  απευθύνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ομιλητές είναι οι:

- Στέφανος Καβαλλιεράκης, Ιστορικός, Δρ. Μεσογειακών και Ανατολικών Σπουδών

Πανεπιστήμιου Στρασβούργου, συγγραφέας του βιβλίου «Η προετοιμασία μιας Επανάστασης 1814-1821» (Μεταίχμιο , 2020), με θέμα: «Η συμβολή της Θεσσαλίας στην Επανάσταση του 1821. Πρόσωπα και γεγονότα».

- Αντώνης Παπαμιχαήλ,  Πρόεδρος της Ένωσης Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων, με θέμα: «Αγώνες και Επιτεύγματα των Θεσσαλών Καραγκούνηδων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα».

- Γεώργιος Μουτσιάνας,  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, με θέμα: «Η συμβολή των Σαρακατσαναίων στην Επανάσταση του 1821. Δράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων».

- Αλεξία Αλεξίου, Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, με θέμα: «Η προσφορά των Βλάχων στην επανάσταση του 1821».

 Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην Αίθουσα 13 του Ζαππείου.

Η Επετειακή Έκθεση Ελλάδα 1821-2021 λειτουργεί  το Σάββατο  2 Οκτωβρίου και την  Κυριακή 3 Οκτωβρίου από  10 π.μ. έως  9 μ.μ. και τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου από  4 μ.μ.  έως 9 μ.μ. Οι επισκέπτες προκειμένου να  εισέλθουν στον εκθεσιακό χώρο  και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, επιδεικνύουν  πιστοποιητικό εμβολιασμού ή  βεβαίωση νόσησης ή PCR-rapid test και  φορούν μάσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.