Τελευταίες Ειδήσεις

Ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στα Social Media

 


Η απόφαση γνωστής online εταιρείας διανομής φαγητού να προωθήσει την περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασιακής της σχέσης με τους διανομείς, μετατρέποντας τρίμηνες συμβάσεις σε καθεστώς "ελεύθερων συνεργατών” με λιγότερα εργασιακά δικαιώματα, είναι αποδοκιμαστέα. Όσο και εάν προσπάθησε η εταιρεία στη συνέχεια να κάνει το άσπρο - μαύρο υπό το βάρος των αντιδράσεων, η συμπεριφορά αυτή, λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση εκτίναξης τζίρου 49,38% εν μέσω πανδημίας, είναι ενδεικτική.

Ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη πληθαίνουν οι χώρες που κινούνται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, παρέχοντας στους εργαζόμενους μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας (διανομείς φαγητού, κούριερ, οδηγούς) πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, στην Ελλάδα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άφησε απροστάτευτες τις συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων με τον νέο εργασιακό νόμο που ψήφισε. 

Η συγκεκριμένη αδυναμία του νόμου, αφορά ιδιαίτερα χιλιάδες νέους ανθρώπους. Βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη σημαίνει ποιοτικές θέσεις εργασίας που προσφέρουν σταθερότητα και προοπτική στη ζωή της νέας γενιάς.


Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D
www.androulakisnikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.