Τελευταίες Ειδήσεις

Εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων : Νέα Διαμαρτυρία ενάντια στους εκβιασμούς της κυβέρνησης και στις αναστολές καθηκόντων


Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων 
Γενικού Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας νομού Τρικάλων

 

Συγκέντρωση στην είσοδο των Επειγόντων Περιστατικών  πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί  εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, αντιδρώντας στην εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης που προβλέπει αναστολή καθηκόντων για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο στάσης εργασίας που έχει οριστεί από την Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία από τις 10 π.μ. έως τις 15.00 .

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη μετατροπή του εμβολιασμού από την κυβέρνηση σε όχημα για αναστολές εργασίας, απολύσεις και διώξεις, καθώς και σε εργαλείο για να μεταφερθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας και την υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας στις πλάτες των εργαζομένων. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 5.895 πανελλαδικά ανέρχονται μέχρι στιγμής, οι πράξεις αναστολής που έχουν εκδοθεί, επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ενώ για το ΓΝΤ στις 52 και μαζί με τα κέντρα υγείας φτάνουν στις 70 για τις δομές υγείας των Τρικάλων.

Στην διάρκεια της συγκέντρωσης εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα μίλησε η Βάσω Μπακάση η οποία τόνισε:  « Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, «στοχοποιούμαστε» οι εργαζόμενοι που για 18 ολόκληρους μήνες – μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες – δίνουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας και συνολικά για την υγεία των πολιτών.

            Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, η κυβέρνηση οδηγεί στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, ενώ παραμένει ο κίνδυνος απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων συμβασιούχων, επικουρικών και μέσω ΟΑΕΔ, που οι συμβάσεις τους λήγουν τους επόμενους μήνες.

Στο μεταξύ, τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» βάζει μπρος η κυβέρνηση με την τροπολογία μαμούθ που κατέθεσε το πρωί το υπουργείο Υγείας στο νομοσχέδιο για την μετανάστευση .Προβλέπει την ανάθεση υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιώτες εργολάβους, ιδιωτικά εργαστήρια και εταιρείες ασθενοφόρων με αφορμή την κάλυψη των κενών που προκύπτουν από την αναστολή μη εμβολιασμένων υγειονομικών

            Καλούμε την Διοίκηση της 5η ΥΠΕ & την διοίκηση του Γ.Ν.Τρικάλων, να πάρει πίσω όλες τις αναστολές που στάλθηκαν σε 70 συναδέλφους μας, σύμφωνα με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις για την  εφαρμογή του  επιχειρησιακού  σχεδίου.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.