Τελευταίες Ειδήσεις

Μάθημα ελευθέριας, για κάποιους δούλους


Το Σύνταγμά μας στο άρθρο 14 παρ. 1 κατοχυρώνει την ελευθερία της έκφρασης και την ανεμπόδιστη διάδοση στοχασμών, ιδεών και πληροφοριών, υπό την προϋπόθεση τήρησης των νόμων του κράτους.

Η ελευθερία του λόγου είναι μια αρχή που υποστηρίζει την ελευθερία ενός ατόμου ή μιας κοινότητας να εκφράζει τις απόψεις και τις ιδέες τους χωρίς φόβο αντίρρησης, λογοκρισίας ή νομικής κύρωσης. Ο όρος "ελευθερία έκφρασης" χρησιμοποιείται μερικές φορές συνώνυμα αλλά περιλαμβάνει κάθε πράξη αναζήτησης, παραλαβής και διάδοσης πληροφοριών ή ιδεών, ανεξάρτητα από το χρησιμοποιούμενο μέσο.

Τελείως διαφορετική είναι η περίπτωση όπου κάποιος δημόσια διαδίδει αναληθείς ισχυρισμούς ως προς το εάν συνέβη ή δεν συνέβη κάτι, θίγοντας την προσωπικότητα κάποιων προσώπων. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται τόσο τα fake news όσο και η συκοφαντική δυσφήμηση, η διάδοση δηλαδή αναληθών ισχυρισμών εν γνώσει της αναλήθειάς τους. Η επιβολή κυρώσεων στις περιπτώσεις αυτές είναι δυνατή, αφού το Σύνταγμα προστατεύει την ελευθερία του λόγου και όχι το ψέμα.

Σε μια εποχή που συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να φιμώσουν αληθινές φωνές όπως είχαν μάθει μέχρι σήμερα.

Εγώ κύριοι, δεν θα σας κάνω την χάρη, εσείς συνεχίστε στο ίδιο μοτίβο, οι αλήθειες πονάνε. Έχουν γνώση οι φύλακες!!! 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.