Τελευταίες Ειδήσεις

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ

 


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

 

          Η κοινωνία μας έχει αλλάξει ριζικά, τις τελευταίες δεκαετίες, εξαιτίας της τεχνολογίας, που στην κυριολεξία καλπάζει αλλά και εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζουν οι κυβερνώντες.

          Τίποτε, πλέον, δεν μπορεί να μείνει κρυφό.

          Είτε πρόκειται για την κίνηση της αγοράς είτε για την πορεία των πολιτικών πραγμάτων είτε για την Εκκλησία είτε για την Οικονομία.

          Οι ειδήσεις κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και οι πολίτες ενημερώνονται άμεσα για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους.

          Έτσι, όλοι βλέπουν, πως η φθορά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει αρχίσει από καιρό και κανένας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης.

          Μπορεί οι απώλειες της Ν.Δ. να φαίνονται απλά πτωτικές στις δημοσκοπήσεις, αλλά ως προς τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά αποτελούν τραγωδία για την Κυβέρνηση.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην σηκώνει … κεφάλι, πολιτικά, και οι κόντρες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, αλλά ταυτόχρονα πτωτική είναι και η πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έχει χαθεί τόσο η πολιτική κυριαρχία, όσο και η αξιοπιστία της Κυβέρνησης.

Οι εξαγγελίες, οι παροχές και οι υποσχέσεις των Κυβερνώντων δείχνουν πως έχουμε μπροστά μας μία ΜΑΚΡΑ προεκλογική περίοδο, η οποία ήδη σκιάζεται από τις πυρκαγιές του Αυγούστου, τις γκάφες του Ανασχηματισμού, την καλπάζουσα Ακρίβεια και τα προβλήματα στην Υγεία, στην Παιδεία και στην Εξωτερική πολιτική.

Πάντως, εάν ο Μητσοτάκης ήταν σίγουρος πως τα δημοσκοπικά δεδομένα είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα είχε κάνει εκλογές.

Πάντως, τα πολιτικά πράγματα είναι ΜΑΥΡΑ, ΚΑΚΑ και ΑΣΧΗΜΑ, τόσο για τη Ν.Δ. όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάσταση στην ΑΓΟΡΑ είναι εκτός ελέγχου και οι αυξήσεις φτάνουν μέχρι και το 80%, ακόμα και στα βασικά είδη των νοικοκυριών.

Οι Μικρομεσαίοι, που έδωσαν τη νίκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χάνονται από την αγορά.

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις «ξηλώνονται» και ο αρμόδιος Υπουργός, με κυνισμό και στόμφο, παραδέχθηκε πως η Κυβέρνηση σκοπεύει να διαλύσει περίπου 800.000 επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Οικονομίας.

Τα οικογενειακά καταστήματα θα μείνουν εκτός δανεισμού. Τα δάνεια, από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα ρίχνονται στην Αγορά μόνον εάν υπάρχουν συγχωνεύσεις.

Οι Μικρομεσαίοι, σύμφωνα με τον Άδωνη Γεωργιάδη, δεν χωράνε στην αγορά και στις επιχειρήσεις αυτές θα μπει ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ.

Ο θάνατος του ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ είναι γεγονός.

Προβλήματα υπάρχουν επίσης και στην Υγεία, όπου ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ «ζει και βασιλεύει», με τους Εμβολιασμένους να έχουν προνόμια, ενώ οι Ανεμβολίαστοι να είναι κυνηγημένοι και να αποκαλούνται «ψεκασμένοι».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δυστυχώς, στήνει το ΝΕΟ ΕΣΥ, το οποίο περνάει στα χέρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ενώ οι φορολογούμενοι πολίτες εξακολουθούν να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές χωρίς αντίκρισμα.

Οι ΑΓΡΙΕΣ αποδοκιμασίες προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, στην Θεσσαλονίκη, τα λένε όλα.

Εν μέσω αυτής της κατάστασης, ξαφνικά, προέκυψε και η πώληση της ΔΕΗ, πράξη που αποτελεί ΕΓΚΛΗΜΑ κατά του ΛΑΟΥ και του Δημοσίου συμφέροντος. Η πολυτιμότερη επιχείρηση ενέργειας παραχωρείται σε ιδιώτες.

Το καλοκαίρι έκαψαν τα πανέμορφα δάση της χώρας. Τώρα καίνε το καλάθι της νοικοκυράς και βάζουν νάρκη στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε και ένα θερμό Φθινόπωρο, με όσα λέγει ο Σουλτάνος και με όσα έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Ο πρώτος, με το ΠΑΡΑΝΟΜΟ Σύμφωνο με την Λιβύη, κοντεύει να … παραθερίσει και στην Κρήτη, αφού θέλει διάλογο, αλλά με τους δικούς του όρους.

Ο Σουλτάνος, με τεράστια εσωτερικά προβλήματα και απομονωμένος από παντού, εξακολουθεί να είναι Επικίνδυνος.

Ο δε Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έγινε «ορντινάντσα» του Ερντογάν και του Ερσίν Τατάρ, κατοχικού ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, αφού παραβρέθηκε στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας», στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Παρά την προσπάθεια του Πρωθυπουργού, του Γεραπετρίτη αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη να καλύψουν τον ΕΚΛΕΚΤΟ του Φαναρίου κ. Ελπιδοφόρο, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης δεν δέχθηκε να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο.

Φαίνεται πως, άρχισε ο ΙΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ της διαδοχής του Βαρθολομαίου, στον θρόνο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πάντως, «ΠηλιοΓούσηδες», αυτοί που πρόδωσαν το ιστορικό Σούλι, υπάρχουν και στην Εκκλησία, προκειμένου να αναρριχηθούν σε θρόνους και αξιώματα της Ορθοδοξίας.

Η θύελλα κατά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου είναι μεγάλη και δεν κοπάζει με τίποτε.

«Πολλά τα δεινά κ’ ουδέν ανθρώπου δεινώτερον πέλει» δηλαδή «Πολλά είναι τα φοβερά, μα τίποτα δεν υπάρχει πιο φοβερό απ' τον άνθρωπο», όπως αναφέρει και ο Σοφοκλής (496 – 406 π.Χ.) στην τραγωδία του, «Αντιγόνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.