Εξοπλίζεται με προηγμένο ραντάρ SeaFire, αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 30, πυροβόλο 76 χιλιοστών και σύστημα RAM 21 πυραύλων για την προστασία του σκάφους από αέρος, ξηράς και θαλάσσης. Παράλληλα, διαθέτει σόναρ Captas-4 καθώς και ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R.

Αναφορικά με τα όπλα της φρεγάτας κατά πλοίων, το «οπλοστάσιο» της FDI HN περιλαμβάνει πυραύλους Exocet, που έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν στόχους σε μεγάλη απόσταση.

Η κατασκευάστρια εταιρεία, Naval Group, τονίζει ότι οι ψηφιακές υποδομές της φρεγάτας «εγγυώνται μελλοντικές δυνατότητες εξέλιξης», ώστε να αντιμετωπιστούν απειλές κατά τη διάρκεια ζωής του πλοίου, όπως βαλλιστικοί πύραυλοι, πολυ-ηχητικοί πύραυλοι, απειλές Stealth αλλά και κυβερνο-επιθέσεις.

Τέλος, η φρεγάτα συνδυάζει πληθώρα υπερσύγχρονων τεχνολογιών, που εξασφαλίζουν οι συνεργασίες της Naval Group με τις εταιρείες Thales και MBDA.

Αιγαίο: 40 παραβιάσεις των Τούρκων μετά τη συμφωνία για τις Belharra

Σύμφωνα με το Mega, την ημέρα όπου η Ελλάδα ανακοίνωσε την συμφωνία με τη Γαλλία για τις φρεγάτες Belharra, η Τουρκία προχώρησε σε μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο με δεκάδες παραβιάσεις.

Συγκεκριμένα, 40 μαχητικά της Τουρκίας παραβίασαν τον εναέριο ελληνικό χώρο και κυρίως στο βόρειο Αιγαίο και στο Καστελόριζο, ενώ υπήρξαν και 3 σκληρές εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά.

Η αιχμηρή ανάρτηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για το Καστελλόριζο

Σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Φλώρος θυμήθηκε τα «ξύλινα τείχη» των Αθηναίων απέναντι στους Πέρσες προειδοποιώντας για το «Θεόρατο Κύμα» που έρχεται.

Παράλληλα υπενθύμισε τον χαρακτηρισμό «Ριπές Ανέμου» που είχε κάνει ο ίδιος μετά την απόκτηση των γαλλικών μαχητικών Rafalle προσθέτοντας με νόημα ότι «ο σχεδιασμός προχωρά "Μεθ' Ορμής Ακαθέκτου"» και ότι «τα καλύτερα έρχονται...» από τη συμμαχία Ελλάδας και Γαλλίας.

«Το Υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ αναδύθηκε επιβλητικά έξω από το λιμάνι της Μεγίστης στο Καστελόριζο, δημιουργώντας στους κατοίκους του ακριτικού νησιού μας την αίσθηση της απόλυτης ασφάλειας, «διευκολύνοντας» έστω και έτσι την αγωνιώδη προσπάθεια εκείνων που επιχειρούν να το εντοπίσουν» έγραψε ο Κωνσταντίνος Φλώρος αναρτώντας τις σχετικές φωτογραφίες.

«Τα Υποβρύχιά μας παραμένουν οι «Αθέατοι» Άοκνοι φρουροί του Αιγαίου, με τα περισκόπιά τους να παρακολουθούν τα πάντα!!!» πρόσθεσε ο κ. Φλώρος.